dijous, 2 de gener del 2014

Truita de patates amb nota

Per fer una bona truita de patates són molt importans tots els passos i és per això que els he fotografiat detalladament.
Aquests any, com que darrerament costa de trobar una bona truita a les nostres taules, potser perquè és una mica laboriosa de fer, li he donat un lloc preferent la nit de Nadal. Ha estat tot un èxit! La humil truita de patates s'ha emportat tots els elogis de la festa.
Ingredients (per persona):
  • patates  1 gran
  • ous  2
  • oli abundant per fregir les patates
  • sal
Com es fa:
1.     Es tallen les patates com es veu a la fotografia (no s'esberlen perquè surti el midó com es fa amb els suquets) de manera que quedin desiguals, això farà que es torrin més algunes parts i d'altres quedin més toves.
2.     S'escalfa una paella de la mida de la quantitat de patates que farem. Penseu que es redueixen mooolt.
3.     Es posa força oli i s'aboquen les patates, es remena per repartir-les bé per la paella i es tapen. Hem d'aconseguir que al acabar (uns 15-20 minuts depend de les quantitats) de fregirles quedin parts torradetes i parts toves. Cap al final de la cocció es despaten perquè es torrin una mica més.
4.     Es colen per separles de l'oli i ara és el moment de posar la sal.
5.     En un bol es baten els ous amb la sal corresponent i s'hi barregen les patates.
6.     Quan ja és calenta la paella de la mida a les quantitats es posa una mica d'oli i s'aboquen els ous amb les patates. Es remena una mica i es deixa que qualli l'ou, a nosaltres ens agrada sucosa, i amb l'ajuda d'una tapadora es gira, es torna a posar a la paella i s'apaga el foc que amb la calor residual s'acabarà de coure. Passats dos minuts es posa al plat de servir. 

7.     Al mateix es pot fer amb carbassó i ceba o els ingredients que us agradin més.





1 comentari: