diumenge, 26 de gener del 2014

Maduixes amb vinagre

Si, si, maduixes amb vinagre!
Quin vinagre? tot s’hi val!  jo he posat el Louit vinagre de vi al estragon que era el que tenia, però imagino que ara amb tants vinagre com n'hi ha es poden anar fent experiments.
                                   
 Sempre trobava estrany quan la meva mare preparava les maduixes unes hores abans de dinar i els hi posava vinagre després d’haver-les espolvorejades amb sucre.  I la veritat és que no té res d’estrany ja que la finalitat és buscar un àcid (podria ser també llimona) que faci reaccionar als sucs de la fruita amb el sucre. El resultat és espectacular i així de senzill:
  1. Es posen totes les maduixes -amb fulles i tot per no aigualir-les- que es vulguin preparar en un colador i es renten a raig d’aigua. Es treuen les fulletes i es parteixen en quatre. 
  2. Es col·loquen en un bol i es posa sucre al gust. 
  3. S’amaneixen amb unes gotes de vinagre (no cal passar-se) com si fos una amanida. I es deixen reposar un temps (unes dues hores més o menys) perquè treguin tots els sucs i es barregin els gustos.

 Compte! que amb el pas del temps ja veureu que es van estovan massa. També dependrà de la qualitat de les maduixes. El més de maig, és el millor temps per les maduixes.
I Bon Profit!

1 comentari:

  1. Després de provar amb varis vinagres he arribat a la conclusió que el de poma es el que més les fa “suar”

    ResponElimina