De fet, encara
que per sort o
per desgràcia, a mi
m’agrada tot, pel
que fa al menjar, sempre
hi ha coses que m’agraden
especialment, entre elles us podria dir la
crêpe amb formatge,
ou i pernil dolç que ja vaig
penjar l’altre dia en el sopar de crêpes,
una recepta tan
coneguda com l’arròs amb tomàquet
i ou, i potser
per sobre de tot això m’agraden
el bunyols.
He fet moltes proves
amb receptes de bunyols
i he tingut especialment
èxit amb uns
bunyols de poma
molt molt senzills:
ou, llet, sucre
i farina i trossets
de poma crua que
s’estova en fregir-los. Però
aquesta recepta la faig a ull
i això no és gaire
presentable, per això
us en proposaré dues,
que són més precises i
surten molt bé.
Bunyols 1 (Dificultat
baixa)
- 2 tassetes de sucre
- 1 tasseta d’aigua
- 1 tasseta d’oli d’oliva
- 1/2 tasseta d’anís o 1 si us agrada
- 1 sobre de llevat
- 1 culleradeta de bicarbonat
- mitja llimona
- farina
- sucre
- oli
Preparació:
- Es munten le clares a punt de neu, s’hi afegeixen les dues tassetes de sucre i els rovells dels ous. Després la pell ratllada de la llimona i la tasseta d’aigua. S’afegeix l’anís i l’oli i finalment el llevat i el litines.
- Aleshores s’hi ha d’anar afegint farina de mica en mica, remenant poc poc, fins que tingui la consistència adequada, de líquid espès que encara es pugui agafar a cullerades.
- Es fregeix en oli ben calent i s’ensucren.
- I sempre tenim l’opció de posar-hi també trossets de poma crua, un a cada cullerada… o sigui un acada bunyol.
BUNYOLS 2,
(bunyols de vent… boníssims! )
- 80 grams de mantega
- 125 g de farina
- 3 ous
- 25 g de sucre
- 1 culleradeta rasa de sal
Preparació:
- Quan arrenqui el bull aboqueu-hi tota la farina que abans haureu passat per sedàs o colador fi.
- Remeneu amb molta rapidesa amb una espàtula de fusta fins que tota la farina es faci bola i es desenganxi del pot.
- Deixeu-ho refredar durant 1/2 hora o refredeu-ho canviant-ho de pot.
- Incorporeu-hi 2 ous sencers i remeneu fins que quedin ben absorbits, després afegiu-hi l’altre i remeneu-ho bé. La pasta ha de caure de l’espàtula formant bec d’ànec, això vol dir que la pasta està a punt.
- Fregiu-los amb força oli, que si tenen prou espai per surar, es giraran sols quan estiguin a punt, ben rossets. És per això que a l’Empordà els hi diuen “caragirats”.
Si agafeu aquesta mateixa pasta i feu boletes a sobre
de la llauna del forn i les coueu a 180º uns 20 min (aprox) tindreu unes
boníssimes lioneses que les podeu farcir dolces o salades.
Encara no m'he atrevit a fer-ne mai perque tothom que me l'explica ho fa amb els ingredients ull... Per fi una recepta recomanada i mesurada!
ResponEliminaGràcies, me l'emporto!
Les dues surten boníssimes i és que a mi m'encanten els bunyols!
EliminaComença a ser temps de bunyols!! m'apunto la recepta.
ResponElimina