dimarts, 7 de gener del 2014

SACHER TRIOMFADOR

El sacher és un pastís adequat, sobretot,  pels amants de  la xocolata. Però en realitat agrada a tothom. Necessita una bona estona  d’elaboració (aproximadament 1 hora)  i una mica de disciplina, per no deixar la cuina feta un camp de batalla. Si bé hem de reconèixer que és una mica entretingut de fer, tampoc presenta grans dificultats i si se segueixen tots els passos exactament, tal com estan explicats teniu l’èxit assegurat.
Ingredients:   (12-14 persones)
  • 100 g  de mantega
  • 90 g de xocolata de cobertura negra
  • 5 rovells
  • 50 g de sucre 
  • 5 clares
  • 50 g  de sucre
  • 1 pessic de sal.
  • 100 g de farina

Almívar:
  • 100 cc. d’aigua
  • 75 g de sucre
  • 4 cullerades de Grand Marnier.

Farcit:    
melmelada d’albercoc, taronja, gerds, maduixes...
Cobertura de xocolata:
  • 150 g de xocolata de cobertura negra
  • 100 g de  mantega.

Com es fa:
  1. Es desfà, al bany maria, la xocolata amb la mantega.
  2. Es baten els rovells amb 50g de sucre fins que faci relleu. S’afegeixen a la xocolata  fosa.
  3. Es baten a punt de neu les clares amb 50 g de sucre i la sal i s’afegeixen a la crema anterior .
  4. S’hi afegeix la farina amb l´espàtula de goma amb molt de compte.
  5.  S’unta un motlle de 26 cm i es cobreix el fons amb  un  paper   i s'unta també amb oli.
  6. Es cou  al forn a 180º durant 30 min. Si cal es tapa amb paper de plata  als 10 min. perquè  no es cremi.
  7. Per fer l'almívar quan arrenca el bull l’aigua amb el sucre s'apaga el foc i s’hi afegeix  el licor.
  8. Es parteix  en 2 meitats el pastís i s’emborratxen les dues parts amb l’almívar calent.  S’escampa la  melmelada per sobre de cada meitat i es reconstrueix.
  9. Es desfà la xocolata  de cobertura amb la mantega al bany maria i s’aboca encara calenta per sobre del pastís. S’ha d’escampar fent només moviments giratoris sense tocar-la amb cap espàtula. El pastís el tindrem a sobre del paper o cartolina on el servirem. Es posen unes tires de paper de plata o plàstic dur postisses per no tacar el paper de sota. (veure fotos)

Podeu personalitzar-los segons l'evento, fer guarniments amb xocolata blanca etc..

També us podeu fer les vostres etiquetes marca de la casa.














2 comentaris:

  1. Quina pinta!!! Ben igual que el vienès!!! Petons!

    ResponElimina
  2. Hola guapaes

    Nenes copio la formula, i gràcies per complartirla

    mil petonets i UN BON ANY NOU
    Susanna

    ResponElimina