dilluns, 20 de gener del 2014

Marmol Kuchen

Pastís de dos colors
Els diumenges a la tarda, i més si plou a bots i barrals com avui, és el moment de posar-se a fer un pastís com aquest i més si esperas una visita a l’hora del té. Recordo que quan era petita m’agradava fer-ho amb els de casa. És més adequat per  berenar o esmorzar però també acompanya molt bé a un plat de maduixes amb  vinagre fresquetes de la nevera.
 Els ingredients:
  • 4 ous
  • 200 g sucre
  • 1/8 llet
  •  1 cta sucre vainillat
  • 2 cdes Rom
  • 2 cdes sucre pols
  • 125 g mantega pomada
  • 300 g farina
  • 2 ctes ben plenes de Royal
  • 2 cdes grans i plenes de cacao en pols pur sense sucre ni farina
  • 1 motlle savarin acanalat
La preparació:

1. Es barreja la mantega pomada amb el sucre amb la batedora elèctrica.
2. S’hi afegeixen els rovells i es treballa de nou.
3. S’hi afegeix el sucre vainillat, es rega amb la llet i el Rom.
4. S’hi afegeix la farina barrejada amb el Royal i tamisada.
5. Es baten les clares a punt de neu i s’hi afegeixen amb molt de compte amb l’espàtula de goma.
6. S’unta el motlle amb mantega (si no és de silicona).
7. Es separa una mica de pasta i es barreja amb el cacao.
8. S’hi posa al fons del motlle una mica de pasta blanca.
9. S’hi posa a sobre de la pasta blanca, deixant-la caure com si fes aigües, una capa  de pasta de cacao.
10. A sobre una altra capa de pasta blanca.
11. A sobre una altra capa de cacao.
12. I per acabar es posa una altra capa de pasta blanca. (3 capas de pasta blanca i 2 de cacao).
13. Preescalfar el forn a 160º i es deixa coure durant 45 minuts. Es desconecta i es deixa 5 minuts més. Cal deixar caure amb força el motlle contra el marbre perquè el pastís s’assenti  i  es pugui       desenmotllar bé i no s’abaixi. Això es fa sempre amb tots els pastissos d’aquest tipus.
14. Es treu del motlle i s’espolvoreja amb sucre pols per sobre.

Nota: Per doblar les quantitats el temps del forn és d’1 hora.
I Bon Profit!



1 comentari: