Ingredients: (per
a 6 persones)
- Entre 20 i 25 fulls de lasagna, depèn de la mida de la safata i també de les capes que hi volgueu posar (es pot fer servir la que no cal bullir, queda igual de bona si seguiu les instruccions de la capsa)
- 100 grams de pollastre
- 100 grams de botifarra
- 100 grams de carn de vedella
- 3 o 4 d’aquestes verdures: 1 ceba, 1 porro, 1 branqueta d’api, 1 tomàquet, 1 carbassó petit, 1 pastanaga, uns quants xampinyons. (No cal posar-les totes, podem triar-ne les que volguem, jo a vegades la faig amb molts xampinyons, com ara 400 g i menys verdures, a vegades hi poso api i a vegades no)
- Un pot de tomàquet fregit.
- Formatge tou del que més us agradi
- Formatge ratllat per gratinar
- Beixamel (amb 1 ceba petita triturada fregideta en oli, 4 cullerades grosses de farina i un litre de llet afegida mica en mica)
- Posem a rostir la carn amb les verdures, quan esta una mica rostidet afegim mig vas de vi blanc i mig d’aigua, la sal i el pebre i ho deixem coure al menys mitja hora. Quan ja no cremi ho triturem tot junt.
- Mentre fem la beixamel tenim la pasta amb remull si és de les que la capsa ho recomana.
- Posem a la safata una capa de beixamel.
- Primera capa de fulls de lasagna.
- Una capa de la salsa de carn.
- Una capa fineta de tomàquet fregit.
- Segona capa de lasagna.
- Una capa de la salsa de carn.
- Una capa de beixamel.
- Tercera capa de lasagna.
- Una capa del formatge tou.
- Una capa molt fina de tomàquet.
- Quarta capa de lasagna.
- Una capa de salsa de carn.
- Cinquena capa de lasagna.
- Cobrir-ho tot amb la beixamel i el formatge ratllat a sobre.
- Aquestes capes es poden anar combinant segons el gust de cadascú o segons la quantitat de farcits i salses que tenim. És important començar i acabar amb beixamel. La beixamel no ha de ser molt espessa, ja que la pasta absorbeix molta aigua en coure al forn i aleshores queda tot massa ressec..
- Es posa al forn una mitja horeta. No cal posar el gratinador perquè amb mitja hora al fors ja s’enrosseix suficientment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada