dilluns, 20 de gener del 2014

Melmelada de móra de la mare

Ara, a la fi de l’estiu, és l’època on les mores estan al seu punt dolç. Cal sortir a l’hora de la fresca, millor al mati, posar-se pantaló llarg i una camisa de màniga llarga, un cistell, un bon bastó, unes tisores del tipus podadores, un barret, un repelent de mosquit molt millor i molta il·lusió i ganes de fer una bona melmedada.
Al arribar a casa, s’agafa tota la collita de mores, agafeu alguna vermella per donar una mica d'acidesa, tal qual les hem collit. És possible que les mores tinguin alguna cueta o alguna fulleta, no les traiem, i es col·loquen en un colador i es netegen de la pols del camí a sota de raig d’aigua. Un cop ben escorregudes les mores es posen en una olla alta i es deixen bullir fins que siguin toves.  Fora del foc es pasen pel passapurés amb el disc de forat petit perquè no hi passi cap llavoreta i es pesa el puré de mores resultant.
Es calcula uns 800 grams de sucre per cada quilo de puré de móres i es posen els dos ingredients junts a bullir durant el temps necessari (uns 25-30 minuts aprox) perquè quedi el punt de melmelada. Sabrem que ja és al punt, posant-ne una culleradeta en un platet fred. Si passem el dit i separem la melmelada i no es torna a juntar vol dir que ja és al punt.

Ara només ens queda tenir preparats els pots nets i escaldats, omplir-los fins a dalt de tot, tapar-los amb una bona tapa que tanqui ben hermètic (tipus twistoff) i girar-los cap per avall perquè es faci el buit. S’etiqueten i ja són llestos per desar-los al rebost o per fer un obsequi que mai s’oblidarà.

Us recomano que us la mengeu amb unes torradetes acabades de fer per esmorzar un diumenge amb bona companyia, o bé amb unes torradetes amb formatge de cabra o del que us agradi.

És molt bona i té un gust que em recordarà sempre a la meva mare.

Ingredients:
  •  1 kg de puré de móres
  • 800 grams de sucre
I Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada