diumenge, 26 de gener del 2014

Tarongetes amb xocolata

Amb aquestes tarongetes he aprés a templar la xocolata. Com que encara que no et surti bé a la primera són igual de bones és una bona manera de iniciar-se en aquesta técnica. L'únic inconvenient de no fer-ho bé és que la presentació i el crec, crec, no queda tan perfecte, però repeteixo, són igual de bones.
Necessitareu un termòmetro.
Ingredients:
  • Tarongetes o llimonetes confitades a tires (les comprem a Solé i Graells)
  • xocolata 70%
Com es fa:
  1. Escalfem la xocolata al microones fins arribar als 45º-50ºC
  2. S'escampa tota xocolata (meny 1/4 part) per sobre del marbre i amb una espatúla s'esten per refredar-la amb forces i ràpids moviments fins baixar la temperatura a 27º-28º
  3. Es recull la xocolata on teniem reservada la 1/4 part de la xocolata i ho remenem tot plegat fins pujar la temperatura a 31º-32º.
  4. Ja veieu que templar la xocolata és fer una curva de temperatura perquè la xocolata cristalitzi bé i quedi brillant, cruixent i duri molt temps sense canvis.
  5. Ara només cal anar-les sucant a la xocolata i ben escorregudes posar-les a sobre d'un silpat o paper vegetal i refredar-les amb un cop de fred o més temps a temperatura ambient.
  6. Podeu aprofitar per sucar altres fruites com les maduixes, raïm, grills de mandarina, plàtan...
Són molt bones i un bon regal.

Cítrics amb xocolata  de la Felisa. 
Després d’haver-les fet i experimentat i sobretot tastat, em decideixo a posar aquesta recepta de la Felisa, senzilla i ràpida de fer.
Ingredients:
  •  1 taronja
  • 1 llimonna
  • 600 g de sucre
  • 300 mL d’aigua
  • 150 g de xocolata fondant

Preparació:
  1. Es renten els cítrics, es tallen els dos casquets o extrems dels cítrics i es tallen a rodanxes sense pelar, d’uns 7mm de gruixudes.
  2. Es posa a escalfar l’aigua amb el sucre remenant de tant en tant amb una espàtula fins que el sucre s’hagi fos. I s’hi sumergeixen les rodanxes dels cítrics i es deixen coure a foc lent durant 1 hora per confitar la fruita.
  3. Es deixen refredar una mica. S’escorren UNA BONA ESTONA i es col·loquen a sobre d’una safata de forn que abans haurem folrat amb paper sulfurizat o d’alumini.
  4. S’introdueixen al forn preescalfat a 150º C i  es couen uns 15 minuts perquè les fruites se sequin. Després es deixa refredar bé.
  5. Es desfà la xocolata junt amb  la mantega al bany maria o al microones.
  6. S’aboca en un bol que la xocolata sigui freda. Remenar suaument.
  7. Es col·loca el paper sulfuritzar sobre la safata i es pasen les fruites per la xocolata.
  8. Cal ficar-les uns 20 minuts a la nevera para que la xocolata es solidifiqui.
I Bon Profit!

1 comentari:

  1. Encara no m'he atrevit a "jugar" amb la xocolata... Però és cert, el pitjor que pot passar és que no quedi prou bonic, però bo segur que està! La combinació xocolata-taronja m'encanta

    ResponElimina