S’han acabat les
vacances! Tornem a Cuinar
cada dia. De
fet, totes les vacances
he cuinat cada dia,
però no aquí. Només
a la cuina.
Ahir van arribar la Núria
i en Xavi. Els vam anar
a buscar a l’aeroport i
els vam convidar a dinar. Calamars farcits,
a la meva manera.
Gairebé tothom els farceix amb carn picada. Jo els
faig farcits de peix.
Són una mica
diferents i molta gent
em diu que són més bons.
Clar que això… sempre
va a gustos.
Ingredients:
- Calamars (1,2 o 3 per persona, depenent de la mida, heu de pensar que es fan molt petits en coure’ls)
- Filets de peix (lluç, halibut, perca, …) sense espines: 3oo-400 grams
- 2 ous
- ceba, all, julivert tomàquet i pebre vermell per a la salsa.
Elaboració:
- Es netegen els calamars i es separen les potes i les aletes.
- Es giren les bosses dels calamars del revés i així no cal tancar-los amb cap escuradents ni res. Es tanquen sols en coure.
- Poseu en una paella amb oli una mica calent: les potes, les aletes i si alguna bossa de calamars se una ha estripat i no es pot farcir. Es talla el peix a trossets i s’hi afegeix. Ho saleu una mica. Quan ja està una mica cuit s’hi tiren els dos ous i es remena com si fessiu ous remenats.
- Es pica tot plegat a la picadora.
- Aneu omplint els calamars d’aquest farciment, sense omplir-los molt, ja que encongeixen i en coure’s queden molt rodonets, encara que quan els ompliu quedin plans. Si us sobra faciment, el guardeu i en acabar de fer el sofregit l’hi afegiu.
- Poseu els calamars ja farcits en una cassola amb oli calent, amb el foc baix, i hi aneu afegint: la ceba i l’all trinxats, quan ja estan cuits, el tomàquet triturat i el pebre vermell i el julivert. Es deixa fregir una mica el tomàquet.
- Hi afegim un vaset petit de vi i un d’aigua. Salem altra vegada.
- Ho deixem bullir a foc baixet una estoneta… 15 minuts més o menys, però remenant i vigilant que no s’agafi. Si la salsa redueix molt de pressa podeu afegir-hi un rajolí més de vi i d’aigua o brou de peix.
- Per acompanyar podeu posar-hi pèsols que es poden bullir amb el mateix suc o si ho voleu per quedar més bé cloïsses, aleshores les heu d’afegir a última hora que no es coguin massa.
- Després apagueu el foc, aneu a l’aeroport a buscar la parelleta i quan arribareu estaran al punt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada