Ingredients:
- 15 llesques de pa anglès o de motlle
- 250 g de tonyina amb oli
- 400 g de tomàquets o tomàquet fregit en conserva
- ¼ de litre d’oli
- 1 enciam o escarola petita
- 2 rovells d’ou
- 30 g de mantega
- Feu una salsa espessa amb els tomàquets.
- I també una maionesa.
- En un motlle rodó d’uns 22 cm de diàmetre poseu-hi una capa de llesques de pa, sense crosta, mirant que quedi tot el fons ben cobert, si cal talleu trossets de pa petits per omplir els forats que puguin quedar.
- Escampeu-hi pel damunt una capa fina de salsa de tomàquet.
- Després escampeu-hi al damunt una capa de tonyina esmicolada
- Sobre la tonyina poseu-hi una capeta de maionesa. Poseu-hi poca salsa, ben escampada.
- Repetiu les capes: pa, tomàquet, tonyina maionesa
- Acabeu amb una tercera capa de pa.
- Pitgeu-ho bé amb les mans i poseu-ho a la nevera durant 5 o 6 hores. També es pot preparar el dia abans.
- Desmotlleu-lo passant un ganivet al voltant del recipient i aboque-ho en una safata.
- Cobriu-o amb la salsa maionesa que ha quedat barrejada amb un parell de cullerades de salsa de tomàquet.
- Recobriu-ho tot amb enciam tallat ben fi.
A casa el fem semblant! Una pastís salat d'estiu ideal per un sopar informar després d'un dia ben calorós! Petons!
ResponElimina