El dia de Sant Josep no pot faltar una bona crema cremada o no. Com que s'ha de cremar al moment de menjar-la us recomano que us digui cadascú com la vol. Però haig de dir que qualsevol dia de l'any és bona.
Ingredients:
- 8 rovells d’ou
- 1 litre de llet
- 8 cullerades grosses de sucre (200g-160g)
- 4 cullerades de sopa ben rases de midó (50g)(o 40g de Maizena)
- 1 barreta de canyella i/o una pell de llimona
- una mica més de sucre per cremar (2 ó 3 cdes)
Preparació:
- Es desfà en una mica de llet freda la Maizena o midó i quan està desfet es barregen tots els altres ingredents.
- Quan estan tots ben barrejats es colen i es posen en una cassola ampla per a poder remenar ben bé.
- S’hi afegeix la canyella o la pell de llimona (sense que hi hagi gens de polpa que talla la llet) i es posa a escalfar a foc lent.
- S’ha d’anar remenant sense parar, per repartir ben bé l’escalfor i que no bulli. Mica en mica ha d’anar espessint. Hem de remenar poc a poc per adonar-nos de quan comença a bullir i al primer símptoma d’ebullició, o sigui a la primera bombolla o bombolleta que faci la traiem del foc i l’aboquem en una safata o en platets individuals, com ens agradi més.
Es molt bona amb melindros i amb maduixetes al fons de la plata... Amb nata o maduixes... La coca de iogurt també va molt bé per acompanyar-la.
I Bon Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada