dimecres, 22 de gener del 2014

Crema Catalana

El dia de Sant Josep no pot faltar una bona crema cremada o no. Com que s'ha de cremar al moment de menjar-la us recomano que us digui cadascú com la vol. Però haig de dir que qualsevol dia de l'any és bona.
                
Ingredients:
  • 8 rovells d’ou
  • 1 litre de llet
  • 8 cullerades  grosses  de sucre (200g-160g)
  • 4 cullerades  de sopa  ben rases  de midó (50g)(o 40g de Maizena)
  • 1 barreta  de canyella  i/o  una pell de llimona
  • una mica  més  de sucre  per  cremar (2 ó 3 cdes)

Preparació: 
  1. Es  desfà  en una mica  de llet  freda  la  Maizena  o midó   i  quan  està  desfet  es  barregen  tots  els altres ingredents.
  2. Quan  estan  tots  ben  barrejats es  colen i es posen  en una cassola  ampla per a poder  remenar  ben  bé.
  3. S’hi afegeix  la canyella  o la pell de llimona  (sense  que  hi hagi  gens  de  polpa  que talla la llet)  i es posa  a escalfar  a foc  lent.
  4. S’ha  d’anar  remenant  sense parar,  per  repartir  ben bé l’escalfor  i que no bulli. Mica  en mica  ha  d’anar  espessint.  Hem  de remenar  poc a  poc  per  adonar-nos  de quan comença  a bullir  i al primer  símptoma d’ebullició,  o sigui a la primera bombolla  o  bombolleta que  faci  la  traiem del foc  i l’aboquem en una  safata  o  en platets  individuals,  com ens agradi més.

 S’ha  de deixar  refredar  i  quan està  a  temperatura  ambient  posar-la a la nevera.   Al moment  de servir-la  (si ho preferiu)  s’hi tira  sucre  per  sobre  i es  crema  amb  el ferro  de cremar  ben  calent, o amb el soplet i ja es pot servir.
Es molt bona amb melindros i amb maduixetes al fons de la plata... Amb nata o maduixes... La coca de iogurt també va molt bé per acompanyar-la.
I Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada