La crema pastissera es una mica més espessa que la crema catalana i les natilles. La Mireia Carbó ens diu que per 1 litre de llet, (ho podeu anar ajustant al vostre gust i interès)
a la Crema pastissera posarem 80g de Maizena,
a la Crema Catalana posarem 40g de Maizena,
a les Natilles posarem 20g de Maizena.
Ingredients: per obtenir 750g de crema
- 1/2 litre de llet
- 100g de sucre
- 50g de Maizena
- 6 rovells o 3 ous sencers
- sal un pessic
- vainilla (optatiu)
- canyella (optatiu)
- pell de llimona (optatiu)
- Amb la Thermomix és tan com posar tots els inngredients al vas i programar 7 minuts, 90º, velocitat 4 i tornar a programar 2 minuts, sense temperatura a velocitat 4. Es treu i es reserva en un recipient tapat amb film transparent a pell, és a dir, que toqui la crema o dins d'una màniga pastissera.
- Amb el microones també és molt fàcil de fer. En un bol es baten els rovells amb el sucre i s'hi afegeix la llet tèbia amb la Maizena i es cou al microones uns 3-4 minuts. Cada minut ho treiem i ho remenem per comprovar l'espessor.
- Al foc amb una mica de llet freda del mig litre desfem la Maizena. En un bol a part barregem els rovells i el sucre i afegim la Maizena.
- Escalfem la llet amb el sucre i el sabor o aroma escollit fins que arrenqui el bull i la deixem reposar una mica.
- Aboquem la llet calenta colada a sobre dels rovells però remenant enèrgicament i la tornem a posar al foc fins que arrenqui el bull sense deixar de remenar.
- La traiem del foc sense parar de remenar fins que es refredi una mica i l'aboquem a la plata de servir.
I Bon Profit!
A vegades jo també la preparo amb midó, i també dóna molt bon resultat! Petons!
ResponEliminaSi, si, la Carme Ruscadella, en el llibre Cuinar per ser feliç, per la crema de Sant Josep recomana per un litre de llet posar 50g de midó o 40g de Maizena, 250g sucre, 9 rovells, pell de llimona i escorça de canyella.
ResponElimina