La meva mare la
feia, a vegades
simplement per un sopar normal, però
a vegades fins i tot quan teníem
algun convidat que li
agradava la cuina
tradicional.
El meu ex-cunyat
(que és francès
i no l’havia vista mai) en deia
Sopa de Roda, perquè els meus pares eren de Roda de Ter.
Li agradava molt com a tots nosaltres.
Jo crec que aquesta
sopa és tradicional
a molts més llocs
que a Roda, però us explicaré
com la feia la meva mare.
Quan èrem a Roda
anàvem a buscar el pa torrat al forn,
a can Teiona, que ja el
tenien expressament per a
fer sopa torrada. Les
llesques eren molt finetes
i torrades ben igualades i totalment
cruixents. Quan no érem a Roda, el torravem
a casa, quedava diferent,
però també era bo.
La mare el torrava
al forn, no pas a la torradora, com el
de l’esmorzar.
Ingredients:
- Pa torrat (llesques de pa de pagès torrades, si pot ser, i si no torreu llesques normals)
- Carn picada (250 g de vedella i porc)
- Brou de coure la verdura o algun altre brou que us agradi.
- Es posa una olla amb l’aigua d’haver bullit la verdura al foc amb el pa torrat a dins. Es deixa que vagi bullint mentre preparem i fregim les pilotilles.
- Es barreja la carn de les pilotilles amb un ou, sal, all i julivert i una mica de pa ratllat. Quan esta ben barrejat es fan unes pilotilles petitones, s’enfarinen i es fregeixen en oli calent, vigilant que no es recremi l’oli ni la farina.
- Es bat una mica la sopa, si ja fa estona que bull, amb una batedora de mà, per ajudar a desfer els trossos de pa.
- Quan estan rosetes les pilotilles es tiren a la sopa amb l’oli i tot de fregir-les.
- Es deixa bullir una mica més i ja la podeu servir, ben calentona, però que no cremi si pot ser.
Ostres, de quina banda eren del poble ? Els vostres pares?
ResponElimina