Arròs amb calamarçons
Per fer aquest arròs la gràcia és tenir de
xipirons (puntes) frescos o congelats, fumet de peix o un brik de brou de peix, salsa de tomàquet fregit, all i julivert picat fresc o congelat, bossetes de
tinta de calamar fresques o congelades, la ceba congelada confitada o fresca, el pebrot si agrada i mans a l'obra!
Per fer-ho es necessita encara no una mitja hora.
Però sembla que t'hagis passat tot el matí a
la cuina.
Ara expliquem la manera de fer-ho com Déu mana, però ja us hem explicat una bona drecera.
Els ingredients per a 4 persones:
- 400 g arròs
- 250 g sèpia pes net i la tinta
- 1 ceba mitjana = 50 g
- 1 pebrot verd prim
- 3 tomàquets de llauna sencers
- 3 grans d’all
- julivert
- 800cc brou de peix
- sal i pebre
Per fer el brou de peix
- 2 litres d’aigua
- ½ kg de peix de roca i cap de rap i 5 galeres
- 1 fulla de llorer
- farigola (tomillo)
- julivert (perejil)-fonoll (hinojo)
- 1 dL de vi blanc
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 branca d’api
- 2 tomàquets madurs
- sal
- pebre
- 2 dL d’oli
- Per fer el brou de peix: Es dauren les verdures amb oli a trossets i s’hi afegeix el tomàquet trossejat, es deixa reduir i s’hi afegeix el peix es cou lentament uns minuts i es posa el vi blanc, l’aigua i les herbes i es deixa coure tapat uns 30 minuts i es cola.
- Per fer l’arròs: en una cassola s’escalfa oli i es daura la ceba i el pebrot picat. S’hi afegeix la sèpia tallada a daus, l’all i julivert picats i els tomàquets picats i es deixa reduir fins que quedi ben confitat.
- S’hi afegeix l’arròs i es deixa daurar i les tintes diluïdes amb una mica de brou o aigua i colades.
- Abocar el doble del volum de l’arròs de brou de peix ben calent i es deixa 8 minuts a foc molt viu i es fica al forn preescalfat a 230º i es deixa 6 minuts més i es retira del forn i es deixa reposar 2 minuts i es serveix.
Es pot acompanyar amb all i oli o maionesa amb all.
I Bon Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada