dimarts, 21 de gener del 2014

Arròs amb calamarçons

Arròs amb calamarçons
Per fer aquest arròs la gràcia és tenir de xipirons (puntes) frescos o congelats, fumet de peix o un brik de brou de peix, salsa de tomàquet fregit, all i julivert picat fresc o congelat, bossetes de tinta de calamar fresques o congelades, la ceba congelada confitada o fresca, el pebrot si agrada  i mans a l'obra!

Per fer-ho es necessita encara no una mitja hora.
Però sembla que t'hagis passat tot el matí a la cuina.
Ara expliquem la manera de fer-ho com Déu mana, però ja us hem explicat una bona drecera.

Els ingredients per a 4 persones:
  • 400 g arròs
  • 250 g sèpia pes net i la tinta
  • 1 ceba mitjana = 50 g
  • 1 pebrot verd prim
  • 3 tomàquets de llauna sencers
  • 3 grans d’all
  • julivert
  • 800cc brou de peix
  • sal i pebre

Per fer el brou de peix
  • 2 litres d’aigua
  • ½ kg de peix de roca i cap de rap i 5 galeres
  • 1 fulla de llorer
  • farigola (tomillo)
  • julivert (perejil)-fonoll (hinojo)
  • 1 dL de vi blanc
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 branca d’api
  • 2 tomàquets madurs
  • sal
  • pebre
  • 2 dL d’oli 

  1. Per fer el brou de peix: Es dauren les verdures amb oli a trossets i s’hi afegeix el tomàquet trossejat, es deixa reduir i s’hi afegeix el peix es cou lentament uns minuts i es posa el vi blanc, l’aigua i les herbes i es deixa coure tapat uns 30 minuts i es cola.
  2. Per fer l’arròs: en una cassola s’escalfa oli i es daura la ceba i el pebrot picat. S’hi afegeix la sèpia tallada a daus, l’all i julivert picats i els tomàquets picats i es deixa reduir fins que quedi ben confitat.
  3. S’hi afegeix l’arròs i es deixa daurar i les tintes diluïdes amb una mica de brou o aigua i colades.
  4. Abocar el doble del volum de l’arròs de brou de peix ben calent i es deixa 8 minuts a foc molt viu i es fica al forn preescalfat a 230º i es deixa 6 minuts més i es retira del forn i es deixa reposar 2 minuts i es serveix.

Es pot acompanyar amb all i oli o maionesa amb all. 
I Bon Profit! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada