dijous, 2 de gener del 2014

Bacallà amb patates

Aquest plat és senzill però molt bo. És el meu preferit. En menjaria sempre! El feia l'àvia Montserrat. Aquest bacallà el compro congelat i sempre en tinc a casa. Surt molt bo.
Ingredients:
  • bacallà 1 ó 2 lloms per persona
  • 1 patata per persona
  • oli
Com es fa:
  1. Es pelen les patates i es tallen a quarts longitudalment i es posen a bullir amb aigua freda 20 minuts.
  2. Cinc minuts abans d'acabar la cocció es posa el bacallà amb la pell cap amunt i es deixa coure 5 minuts a foc baix i s'apaga el foc i es tapa. Es deixa a dins de l'aigua de cocció fins el moment de servir. El bacallà no ha de quedar passat de cocció ja que us quedaria sec i estellòs. No es posa sal ja que el bacallà ja és salat, en tot cas que cadascú se la posi al seu plat.
  3. Es menja junt amb un bon oli d'oliva.
  4. Amb una amanida i una fruita és un menú molt complert.






1 comentari: