- 8 trossos de bacallà ben dessalat (jo faig servir el bacallà dessalat i congelat que surt boníssim i al punt de sal)
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- 4 ous
- 100 g de panses
- 100 o 150 g de pinyons (depèn de si us agrada que n'hi hagin molts)
- mig vas de vi blanc
Primer de tot fregiu el bacallà enfarinat i el reserveu a la cassola on després hi anireu afegint totes les coses.
Poseu dos ous a bullir perquè es facin durs. (10 minuts)
Amb el mateix oli de fregir el bacallà sofregiu la ceba ben trinxada i després hi afegiu els tomàquets triturats.
Quan el tomàquet ja està cuit, hi tireu les panses i els pinyons.
Hi afegiu el vi i un altre mig vas d'aigua.
Hi tireu els ous durs, partits pel mig.
Feu dues truites amb els dos ous que queden i les partiu pel mig i les afegiu també al mateix suc.
Ho deixeu bullir una mica (5-10 minuts) sense el bacallà.
Finalment ho aboqueu tot a la cassola on heu guardat el bacallà i ho deixeu bullir uns poquets minuts més (5 minuts).
Normalment el suc ja queda prou espès, però si quedés massa claret, podeu fregir una llesca de pa en oli ben fregideta i triturar-la ben fina per espessir la salsa.
No he cuinat mai el bacallà amb panses i pinyons però té moooolt bona pinta. Ho haurem de provar!
ResponEliminaÉs un clàssic de la cuina catalana.
ResponEliminaProveu-ho, no us en penedireu pas!
Fet!!! Hi he posat també dues carxofetes prèviament fregides i dues fulles de llorer. Ha quedat per xupar-se els dits!!! Merci per la recepta! Petonets!
ResponEliminaTrini... si la meva mare, sabés que en lloc de fer-ho algun divendres de quaresma o divendres Sant el vaig fer per Pasqua... m'hauria dit: Per Pasquaaaaa, bacallà amb panses?
ResponEliminaM'apunto les carxofetes fregides i les fulles de llorer...
M'alegro que t'hagi quedat tant bo! A mi també m'hi va quedar!
Una abraçada ben gran!
Quin bon aspecte que té. Se'm fa la boca aigua.
ResponEliminaPer sort estic mirant-ho mentre esmorzo...
Hola,
ResponEliminaJa fa uns dies em van concedir el premi Liebster blog i ara em toca a mi concedir-lo a altres blocs que crec que mereixen aquest reconeixment, i he volgut donar-te'l a tu.
Aquí tens l'entrada del meu bloc on parlo dels premis:
http://pebreixocolata.blogspot.com.es/2012/06/premi-liebster-blog.html
A reveure!
Marta
Hola Marta, moltíssimes gràcies pel premi! De seguida que pugui en faré un post... :)
ResponEliminaAra vaig cap allà. Fins aviat!
Ostres! Gràcies pel teu comentari! Espero que t'hagin quedat bé els diplomàtics! T'aniré seguint per aquí! ;)
ResponEliminaGenials! Gràcies!
Elimina