Aquesta coca agrada a tothom però era una de les preferides
de la Laia i el Pere quan eren petits i la Tere els hi preparava el dia dels
seus aniversaris, i també molt valorada pels
nens de la meva classe. Es pot fer de molts gustos, per exemple de poma
o d’altres fruites, amb pinyons i sucre per sobre, per menjar-la per la
revetlla de Sant Joan. És molt bona
farcida amb crema de xocolata i avellanes (Nutela, Nocilla...) o amb diferents
tipus de melmelades, us recomano la melmelada de mandarina que és molt original i boníssima.
Ingredients: Es pot
fer amb la meitat dels ingredients.
- 2 iogurts naturals o de llimona
- 1 mida del iogurt d´oli = 100g
- 4 mides del iogurt de sucre = 400g
- 6 mides del iogurt de farina = 410g
- 6 ous = 360g
- 2 sobres de royal
- 1 tassa de cafè d´anís = 40g o vainilla o pell de llimona o pell de taronja... o res...
- 1 sobre de pinyons (optatiu)
- sucre per escampar-hi per sobre (o al sortir del forn sucre pols)
- 1 pessic de sal.
- Fruites confitades per Sant Joan....
Estris:
- llauna plana (40x26x4 aprox. o més petita si es fa amb la meitat dels ingredients)
- minipimer o Thermomix tots els ingredients al vas i 20" velocitat 7.
Elaboració:
- En un recipient gran es posen els ous, els iogurts, l´oli, la sal i l´anís i es bat tot molt bé amb el minipimer. S’hi afegeix el sucre i la farina i es bat tot molt bé amb el minipimer.
- Finalment S’hi afegeix el Royal i es barreja bé amb el minipimer.
- Es folra la safata amb paper d ´alumini o vegetal de manera que surti una mica per les vores i es pinta amb oli.
- S’hi aboca la pasta .
- Ara és el moment de posar-hi tota les fruites que vulgueu artísticament i d’escampar-hi per damunt els pinyons si es fa una coca de sant Joan o de Sant Pere.
- S’escampa sucre normal per sobre, només unes dues o tres cullerades soperes, perquè s’hi es posa massa, el sucre es crema. Alerta! Jo poso el sucre pols al sortir del forn un cop freda.
- Es cou al forn preescalfat a 180º durant 30 min. Si es crema es tapa amb paper d’alumini. Es punxa amb un pinxo o ganivet i si surt net ja sabem que és cuit. En cas contrari continueu la cocció fins que sigui cuita del tot.
Com veieu a la fotografia és molt adequada per una festa d'aniversari. Els grans que es mengin el sacher i els més petits sempre preferiran la Coca Tere.
A mi m'agrada sempre personalitzar els pastissos. Aquest dia l'àvia i la néta ho celebraven juntes.
Per Molts Anys!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada