Com se fan els macarrons?
Ui! de mil
maneres…
Quantes maneres semblants
o no tan semblants hi deu
haver de fer uns macarrons tradicionals?
Si us animeu a col·leccionar-les, aquí
als comentaris. Jo us en proposo una molt típica
i clàssica, però estic convençuda que cadascú tenim la nostra manera. La meva és
aquesta:
Ingredients:
- Uns 100-150 grams de carn que pot ser: butifarra, carn magra, vedella, pollastre o una barreja d’aquestes
- 1 ceba grossa
- tomàquet triturat o natural
- 400 grams de macarrons
- formatge ratllat
- oli, sal
Preparació:
- Es posa en una paella, amb oli i foc fluixet: la carn a trossos i la ceba a trossos, amb una mica de sal. Es deixa fregir poc a poc una estona fins que es vegi tot cuit.
- Mentre es poden posar a bullir els macarrons amb aigua i sal.
- A part es fregeix el tomàquet.
- Es tritura la carn i la ceba i es barreja amb el tomàquet.
- Quan els macarrons estan cuits, s’escórren i es barregen amb la salsa.
- Es posen en una safata per anar al forn, s’hi afegeix el formatge ratllat i es posen a gratinar.
I sense beixamel?
em diran alguns… Doncs
jo els faig així, però la beixamel s’hauria de tirar per
sobre a l’últim moment
abans del formatge ratllat.
Beixamel:
mantega, margarina (o
fins i tot oli si teniu colesterol) es barreja
amb una cullerada o dues
de farina i es va remenant i afegint la llet
(que no sigui freda) fins
que quedi de la textura que la volem. Afegireu la
vostra manera als comentaris?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada