(Recepta rescatada del blog antic)
La Rosa, la meva amiga de l’ànima i
companya d’aquest bloc,
em va regalar pel
meu 58 aniversari el llibre de
cuina ”La cocina de Elvira
Arús” Las recetas
que siempre salen bien.
Avui l’he estrenat
i he fet
la Crema de gambes.
No l’he fet exactament
com la fa ella, ja que
des que hem de vigilar-nos el colesterol
hi ha dues coses que
han desaparegut (gairebé) de la
nostra nevera: la
mantega i la crema de llet.
I he subsituit la mantega
per oli i no
hi he posat crema de llet.
Tot i així ha quedat boníssima.
40 minuts de
preparació i cocció.
Ingredients per 4
persones:
- 200 g de gambes llagostineres
- 1 porro
- 100 g de ceba
- 1 pastanaga
- 1/4 de cap de rap
- 1 cap de lluç
- 1 cullerada d’extracte de tomàquet
- 60 g de farina
- 3 fulles de llaurer
- oli i sal
- 1 litre i mig d’aigua.
Preparació:
- Poseu l’oli en una olla i fregiu la ceba i el porro picats.
- Quan hagin agafat color, afegiu-hi la pastanaga picada i amb l’olla tapada deixeu-ho coure a foc lent durant 12 minuts.
- Després hi afegiu els caps de les gambes i els caps del peix.També hi poseu el tomàquet i la farina.
- Ho deixem coure 5 minuts.
- Després hi afegim l’aigua i el llaurer i ho deixem coure 20 minuts més.
- Mentre bull el brou peleu les gambes.
- Passeu la sopa pel xino.
- Poseu altre cop al foc el brou i les gambes a trossos, deixant-ho al foc només un momentet que s’escalfin.
I Bon Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada