dimarts, 21 de gener del 2014

Melmelada de pera i xocolata de la Carme

Un dia me’n van regalar  un pot.
Em  va agradar.
No  sabia la recepta  però l’he  provat de fer de la manera  més  senzilla  i ha quedat  bona.
Ingredients
  • 200gr de sucre
  • 6 peres
  • 100 g de xocolata

 Elaboració:
  1.  Es  pelen les peres i es tallen  a daus  ben petitons.
  2. Es posen en un cassó amb el sucre  i  cobertes d’aigua.
  3. Es  deixa  bullir  aproximada emtn una hora  fins  que la pera es  desfaci  una mica  i tot quedi lligat.  No  ha de quedar  puré,  han de quedar  trossets  petits.
  4. Quan ja estigui  ben  cuita  i lligada  amb  textura  de melmelada  però  no gaire espessa i abans que es refredi  hi afegim la xocolata  i  la remenem  fins  que estigui  ben desfeta.  Es  pot  fer  fora  del foc  ja  que la melmelada està  calenta  i la xocolata  es desfà  sense  necessitat  del foc.
  5. Ha  de quedar  força  líquida  ja que quan es refreda espesseix molt. Si ja us queda  espessa  quan  està  calenta  afegiu-hi una mica d’aigua.

Com qualsevol altra  melmelada  es pot  menjar amb torrades,  amb  galetes,  amb  coca  de iogurt…  etc. 
Carme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada