Aquesta melmelada és original i té un sabor intens però
suau. Com que costa trobar-la al mercat és un bon obsequi per fer als amics.
Ingredients:- 1 kg de grills de mandarines pelades
- 100 g de pell de mandarines
- 1 kg de sucre
Preparació:
- Es pelen les mandarines traient els dos casquets polars de manera que ens quedin uns rectangles d’uns 2 cm d’ample aproximadament. Es repelen bé les mandarines de les pells blanques que tenen pel mig i pels costats.
- Es tallen els grills de mandarines per la meitat amb tisores. Aneu amb compte que no us caigui cap pinyol.
- Els rectangles de pell de mandarina es tallen a tiretes ben fines amb les tisores. En un cassó amb aigua es posen a bullir 100 g de pells tallades durant 5 ó 10 minuts. Es colen i es reserven.
- En una olla es posen els grills (1 kg) tallats per la meitat i el sucre (1 kg) i es deixa reposar unes 2 hores perquè deixin anar tot el seu suc.
- Un cop macerat es posa a coure la barreja de sucre i mandarines un quart d’hora sense deixar de remenar de tant en tant.
- Aquesta barreja es tritura amb el minipimer fins que quedi al vostre gust de fi. És una bona mida ni molt ni poc triturat.
- Ara és el moment d’afegir-hi les pells que teníem reservades i es torna a coure i es va vigilant sense deixar de remenar de tant en tant fins que tingui la densitat adequada, uns 20 ó 25 minuts aproximadament. Podeu fer una prova de densitat de la confitura abans de treure-la del foc. Es posa una culleradeta al centre d’un plat fred, s’inclina el plat i es comprova la textura observant com cau la llàgrima de confitura. Quan la densitat us agradi s’apaga el foc i s’omplen fins a dalt de tot els pots nets i escaldats amb tapa twistoff (les típiques de les confitures) amb la melmelada. Es tapen i es giren cap per avall perquè es faci el buit.
Suggeriments:
Pels que us agrada tastar coses noves i diferents us
recomano que farciu el sacher amb aquesta melmelada, sense posar-ne massa
quantitat de manera que no predomini sobre la xocolata i ja veureu que els dos,
la xocolata i la mandarina, fan molt bona parella.
Poseu formatge de cabra a sobre d’unes torradetes ben primes
fetes a casa amb el pa del dia anterior i escampeu una mica d’aquesta melmelada
per sobre. Acompanyeu-lo amb té o cafè.
I Bon Profit!
Aquesta és una de les meves preferides per menjar amb el iogurt!!
ResponElimina