dimecres, 29 de gener del 2014

Avui, per sopar, Crema de xampinyons

La crema de xampinyons és una recepta fàcil que es pot fer per un dia de cada dia, però queda molt bé, també, per un sopar amb convidats. No la faig gaire sovint, i potser per això sempre em sembla que fa festa.

Avui, l'he fet aquest  matí, de fet, encara bull, ara mateix. Mentre feia la crema,  he aprofitat  per fer  el dinar al mateix temps: llenties amb salsitxes.
















Ingredients de la crema de xampinyons:

  • 500 grams de xampinyons
  • 1 ceba
  • 2 porros
  • 1 gra d'all
  • 3 patates
  • oli, sal, pebre i dues cullerades de formatge tou, com ara Filadèlfia

Pas  a pas:

1.- Poseu oli en una olla  gran
2.- Reserveu 5-6 xampinyons per decorar.
3.- Netegeu i talleu les verdures, no us entretingueu a fer els trossos molt petits, ja que s'ha de triturar tot.

(Mentre tallo les verdures, tallo també una ceba i un granet d'all per les meves llenties del dinar. Poso oli en una cassola i hi tiro les salsitxes tallades a trossets i al cap d'un moment, quan s'ha enrossit una mica la ceba i l'all)

4.- Poseu-les  a sofregir a  l'olla  totes  excepte  les  patates. Hi tireu  la sal  i el pebre.

(Poseu una mica de salsa de tomàquet al sofregit de les llenties i una mica  de pebre  vermell)

5.- Quan està una mica cuit, hi afegiu 1 litre i quart d'aigua i les patates. Si voleu hi podeu afegir brou, en comptes d'aigua. Si la feu amb l'olla de pressió, com jo, només que comenci a treure el vapor, ja podeu tancar el foc i deixar que es refredi sense obrir-la. Amb una olla normal ha de bullir uns 20 minuts.

(Tireu les llenties cuites i afegiu un gotet d'aigua i un de vi blanc i les deixeu bullir una mica, entre 5-10 minuts)

6.- Talleu els xampinyons reservats, a làmines i els fregiu  una mica, després  els posarem sobre la crema  ja emplatada.

7.- Quan ja no quedi vapor  a l'olla la obriu, (traieu  una tassa de líquid, si queda massa espessa el podreu afegir, però si queda massa clara ja no té remei)  i ho tritureu tot. Afegiu el formatge i torneu a barrejar una mica.

8.-  Ho serviu amb una culleradeta dels xampinyons a sobre i si us agrada amb bocinets de pa fregit.
















(sí,  sí,  elles  també  han acabat  bé)

4 comentaris:

  1. M'agrada molt això d'explicar una recepta encoberta! Crema i llenties dos plats ideals per aquest temps fred que ens visita! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Era ben bé tal com ho anava fent... i m'ha fet gràcia provar-ho, tot i que tenia por que quedés atabalador... Gràcies i petons!

      Elimina
  2. Quin rica!. Tom bona nota que aquesta sopa no l'he fet encara i cal posar-li remei.

    ResponElimina