dissabte, 8 de febrer del 2014

Tambor d’ametla del Sebastià

El  blog d’en Sebastià,   Viure.cat no és un blog de cuina,  és  un blog  molt  variat que acostumo a visitar i així  conec  una mica més de  coses  de Mallorca,  costums,  festes,  maneres de  dir,  etc.   Els blogs  m’han donat la possibilitat  de  tenir  uns quants amics  mallorquins  i   també de molts altres  llocs

Ingredients:
  • 300 gr. d’ametles senceres torrades i pelades
  • 300 gr. de sucre
  • mitja llimona
  • 2 cullerades d’aigua
  • un raig d’oli
Elaboració:
  1. Fondre el sucre amb l’aigua en una paella o greixonera de fang, remenant i posant esment que no bulli.
  2. Afegir les ametlles i mesclar bé.
  3. Quan estigui ben mesclat retirar del foc i abocar damunt un marbre o sobre una placa que s’haurà untat prèviament amb un poc d’oli.
  4. Estendre amb l’ajuda de la llimona tallada per la meitat i banyada en oli fins que la mescla tingui un centímetre de gruixa. Posar esment als caps dels dits quan agafem la llimona perquè la pasta crema molt!
  5. Deixar que es refredi, ja que en calent no es pot desferrar.
  6. Fer bocins i guardar-los dins un pot tancat.
Bon profit!Gràcies  Sebastià!

1 comentari: