dissabte, 1 de febrer del 2014

Barquetes d’endívies i salmó de la Maria Rosa

Barquetes  d’endívies  i salmó:

La  Maria Rosa  de Camprodon les  va  fer un dia  per dinar. A  mi em van encantar.   No  li  vaig  demanar  la  recepta,  però  de  memòria les  he  fet  tal  com les  recordava…  potser  ella  podrà  explicar  millor  com les  fa.  La  meva  versió  és  aquesta.  Les he repetit  unes  quantes  vegades  amb  força  èxit  i per  això  us  les  ofereixo  avui,  que  encara  queda  molt  estiu  per  anar provant  amanides!

Ingredients:
  •  2-3 endívies
  • 1 tomàquet  per amanir
  • 1 ceba  tendra
  • olives  farcides
  • 150 g  de salmó fumat
  • 1  ou dur


































Preparació:
  1.  Desfulleu  les  endívies  i  poseu-les  en una  safata,  una  al costat  de l’altra fent  barqueta  per  a  poder-les  farcir.  S’acostumen  a menjar  de 5 a 6  fulles  per  persona, si són de mida  normal.
  2. Talleu i aneu tirant dins d'un bol gran: el tomàquet,  la  ceba  tendra  (molt  i molt  petita),  les  olives,  l'ou dur   i el salmó  fumat   a trossets  ben  ben  petits  i barregeu  bé  tots  els trossets. Ho amaniu-ho  tot  amb una mica de sal i  d’oli.  Barregeu  bé,  tota l'amanida.
  3. Ompliu  les  fulles  d’endívia  d’aquesta  barreja.
  4. Poden  fer-se  variacions  sobre  el tema:  fer-les  amb  tonyina en comptes  de salmò,  posar-hi   més ou dur,  pebrot  vermell ben  petitó…  o  el  que la  vostra  imaginació  us  digui.
  5. El cor  de l'endivia, o sigui les  fulles  més petites  que ja no es poden omplir  es parteix  per  la meitat  i es  serveix  també  al mateix  plat  amb oli i sal. O una  mica  de roquefort per  sobre.

 Queden  boniques  i  boníssimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada