Barquetes
d’endívies i salmó:
La Maria Rosa de Camprodon les va fer
un dia per dinar. A mi em van encantar. No
li vaig demanar
la recepta, però
de memòria les he
fet tal com les
recordava… potser ella
podrà explicar millor
com les fa. La
meva versió és aquesta. Les he repetit unes
quantes vegades amb
força èxit i per
això us les
ofereixo avui, que
encara queda molt
estiu per anar provant
amanides!
Ingredients:
- 1 tomàquet per amanir
- 1 ceba tendra
- olives farcides
- 150 g de salmó fumat
- 1 ou dur
Preparació:
- Talleu i aneu tirant dins d'un bol gran: el tomàquet, la ceba tendra (molt i molt petita), les olives, l'ou dur i el salmó fumat a trossets ben ben petits i barregeu bé tots els trossets. Ho amaniu-ho tot amb una mica de sal i d’oli. Barregeu bé, tota l'amanida.
- Ompliu les fulles d’endívia d’aquesta barreja.
- Poden fer-se variacions sobre el tema: fer-les amb tonyina en comptes de salmò, posar-hi més ou dur, pebrot vermell ben petitó… o el que la vostra imaginació us digui.
- El cor de l'endivia, o sigui les fulles més petites que ja no es poden omplir es parteix per la meitat i es serveix també al mateix plat amb oli i sal. O una mica de roquefort per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada