Ingredients i estris:
- 200g de xocolata negra 70% Barry botiga Solé Graells
- manteca de cacao Mycryo 1% (per 1 kg es posen 10g de Mycryo) (per 100g es posa 1g)
- balances de precisió
- termòmetre
- motlle de metacrilat de mitja esfera d'uns 2,5 cm
- bol de plàstic
Per fer el farcit de trufa:
Ingredients:
- 500g de xocolata negra 70% Barry
- 500g de nata 35% MG
- 50g mantega
- 6 cullerades de conyac del bo (40g)
- Es pica la xocolata (o es compra en gotes millor) i es posa en un recipient (o vas Thermomix).
- S'escalfa la nata i quan està a punt de bullir (uns 80º-90º)
- S'aboca a sobre de la xocolata i es remena bé (o uns segons a la TMX a velocitat 7)
- Es posa la mantega i es torna a remenar (o uns segons a velocitat 7)
- Es posa el conyac i es torna a remenar (o uns segons a velocitat 7)
- S'aboca en un taper i es tapa amb paper de plàstic a pèll, és a dir, que el paper toqui la xocolata.
- Es guarda a la nevera millor d'un dia per l'altre (o un parell d'hores...)
- Sempre es bo passar el túrmix o batedora.
- En un bol de plàstic tipus taper es fon la xocolata al microones fins a 40º-45º sense parar de remenar.
- Es baixa la temperatura remenant fins a 34º-35º.
- S'hi afegeix 2g de manteca de cacau Mycryo tamisada i es remena ben remenat.
- Es baixa la temperatura remenant fins a 31º-32º.
- I la xocolata ja està llesta per fer els bombons (o el que vulgueu).
- Ompliu el motlle de xocalata, feu-lo bibrar a sobre del marbre, i gireu-lo cap per baix, per buidar-lo de xocolata perquè es puguin farcir. Passeu la rasqueta per treurel'excedent de xocolata i ho deixeu refredar fins que la xocolata s'hagi solidificat bé.
- Reompliu amb la trufa els moltlles i cobriu-los amb més xocolata temperada. Traieu la xocolata sobrera i deixeu-la refredar.
- Desenmoltlleu-los i guardeu-los en un lloc fred i sec (no nevera)
- Si la xocolata es refreda cal anar-la escalfant molt a poc a poc fins arribar a la temperatura desitjada. de 31º-32º.
Quina pinta! No treballo gaire amb xocolata perquè em fa una mica de respecte, però quin resultats!!
ResponEliminaNena, per favor, quina pinta!!! :D :D :D :D
ResponEliminaRic sola... perquè t'anava a dir si em vols matar amb sobredosi de xocolata o què?
Això de treballar la xocolata ja saps que fa temps que fas intents de tirar-me a la piscina i quan per fi... veus que hi sures.... és una passada! i a més a més puc fer que els amics puguin morir de plaer! què més vull!
ResponElimina