Després d’haver-les fet i
experimentat i sobretot tastat, em decideixo a posar aquesta recepta de la
Felisa, senzilla, ràpida de fer i molt interessant per tenir sempre com un recurs per sorprendre a l’hora del cafè.
Ingredients:
- 1 taronja
- 1 llimonna
- 600 g de sucre
- 300 mL d’aigua
- 150 g de xocolata fondant
Preparació:
- Es renten els cítrics, es tallen els dos casquets o extrems i es tallen a rodanxes sense pelar, d’uns 7mm de gruixudes.
- Es posa a escalfar l’aigua amb el sucre remenant de tant en tant amb una espàtula fins que el sucre s’hagi fos. I s’hi sumergeixen les rodanxes dels cítrics i es deixen coure a foc molt lent durant 1 hora per confitar la fruita.
- Es deixen refredar una mica. S’escorren UNA BONA ESTONA i es col·loquen a sobre d’una safata de forn que abans haurem folrat amb paper sulfurizat o d’alumini o silicona.
- S’introdueixen al forn preescalfat a 150º C i es couen uns 15 minuts perquè les fruites se sequin.
- Després es deixen refredar bé.
- Es desfà la xocolata al bany maria o al microones.
- Es suquen les fruites amb la xocolata fins a la meitat.
- Cal ficar-les uns 20 minuts a la nevera para que la xocolata es solidifiqui.
Nota: la fotografia
s’hi assembla molt però no és la nostra perquè tenim problemes al obrir-la. En
quant estigui disponible la penjarem o haurem de tornar afer més :-).
Barrejar fruita i xocolata sempre funciona!
ResponEliminaAmb taronja ho he provat, però amb llimona no...ho haurem d'intentar algun dia! Una abraçada!
ResponElimina