És un plat molt fàcil sobretot si compreu el pop ja cuit i trossejat a la Sirena. Escolliu els trossos més grandets i rodons de pop que tenen a granel, unes bones patates (blanques i llises) i un bon oli.
Ingredients:
- pop cuit a rodanxes de la Sirena, la quantitat que us penseu menjar.
- patates, 1 per persona o la que us penseu menjar.
- pebre vermell dolç i una mica de picant al gust
- oli bo
- sal
- Descongeleu el pop a sobre d'una reixeta perquè l'aigua caigui a sota.
- Bulliu uns 20 minuts les patates amb pell (es posen amb l'aigua freda)
Servireu els plats individualment.
Al fons dels plats poseu rodanxes de patata i les amaniu amb sal, oli i pebres.
A sobre dels discs de patata col·loqueu les rodanxes de pop i torneu-les a amanir una miqueta més amb l'oli i els pebres (sal no cal perquè el pop ja en té).
Al moment d'anar a taula esfalfeu-lo 5 segons, només perquè perdi el fred perquè sinó correu els risc de que el pop quedi gomòs.
També es pot comprar un pop sencer al Makro i després de descongelar-lo, en una olla gran de la mida del pop, i quan comenci a bullir l'aigua, el submergiu tres vegades i el deixeu coure una mitja hora o el que calgui juntament amb unes patates amb pell a dins de la mateixa olla. La meva amiga gallega em diu que ella posa un tap de suro però jo no li vaig fer cas :-) i també va sortir molt. A més a més el caldo de bullir-lo és molt bo per fer arrossos, sopes....
Al Makro o ferreteries també tenen plats de fusta típiques del pop a la gallega, però no cal :-)
I Bon Profit!
boníssim! el faig exactament igual, però el compro al mercat cuit, però no congelat, el preu és similar i la textura és millor, encara que suposo que dependrà de la marca, el que compro jo són les potes, compres una pota i et surt un plat complert per 4 persones, et costa el pop uns 10 o 11 euros.
ResponEliminaja veus.. sempre he de dir la meva!:)
Gràcies per ser tan precisa i ajudar a millorar la recepta que d'això es tracta. A les parades normals de peixateria suposo que es troba, oi?
ResponEliminaI de preu està molt bé. Ho buscaré. Ah! i no deixis de dir la teva! :-)
A mi m'agrada tirar-hi una mica de sal gruixuda o Maldon per sobre...
ResponElimina