El dia de Sant Josep no pot faltar la crema catalana, cremada o no. Aquesta vegada l'hem feta amb un fons de maduixots tallats ben petits perquè contrasti el dolç de la crema amb l'acidesa de la maduixa.
L'hem feta amb la thermomix perquè a més de quedar molt i molt bé és molt còmode, mentre es fa pots continuar llegint tranquil·lament i sempre surt bé.
També hem fet una versió amb sucre Canderel pels que no poden prendre sucre. Simplement hem posat 10g d'aquest sucre per 2 rovells, 10g de Maizena, 250g de llet, la pell de llimona i la branca de canyella i vainilla, la resta tot igual.
- 1 l de llet
- 8 rovells
- 200g de sucre
- 40g de Maizena
- la pell d'1 llimona
- una branqueta de canyella
- vainilla
- Es col·loca la papallona i tots els ingredient al vas de la Thermomix menys la llimona, la canyella i la vainilla.
- Es tapa i es programa 15 segons velocitat 3,5.
- S'hi afegeixen les espècies i es programa 11 min 90º velocitat 2.
- Es mira i si té escuma es repeteix la programació, es programa 2 minuts més a 90º velocitat 2.
- I per últim es programa 2 minuts més sense temperatura.
- Es serveix en cassoletes individuals o una de gran.
- Si voleu cremar-la escampeu sucre normal o moré i amb un soplet o pala de cremar la cremeu.
- Quan s'ho mengin hi haurà sorpresa!
soplet per cremar la crema |
M'agrada molt això de posar sorpreses a la crema...ho posaré en pràctica per Sant Josep! Petons!
ResponElimina