Avui és Sant Josep i toca fer la crema catalana amb melindros, doncs, som-hi!
Ingredients: les quantitats són d'en Xavier Barriga del Turris. No falla! També m'ha ajudat el Jaume Sàbat de Sant Cugat.
- 100 g de rovells (5 unitats)
- 60 g de sucre
- 40 ml d'aigua
- 150 g de clares (5 unitats)
- 60 g de sucre
- un pessic de sal
- 180 de farina
- 20 g de Maizena
- la pell de 1/2 llimona ratllada
- sucre glaç molt fina tamisada
Com es fa:
- Amb les barilles elèctriques munteu els rovells i el sucre a punt de relleu i aneu afegint-hi l'aigua a poc a poc.
- Afegiu-hi les dues farines tamisades i la ratlladura de llimona amb una espàtula i amb moviments envolvents.
- Finalment afegiu-hi les clares a punt mig de neu, és a dir no molt dures. Aqui rau el secret dels melindros.
- Amb una màniga i boquilla de 2 cm de diàmetre feu sobre papers rectangulars de 32 x 12 cm, cinc pals o bastonets d'uns 7 cm a 5 cm de distàcia cadascún.
- A continuació i ràpidament escampeu sucre pols per sobre, o bé agafeu els papers pels extrems i els gireu i aboqueu a sobre d'un paper que tindreu amb una capa de sucre glaç de manera que quedin ben sucats procurant que el sucre s'hi enganxi als melindros. (així queden més autèntics ;-)) però cal més habilitat. No entretingueu el sucre ni els melindros escudillats perquè perden la forma i textura.
- Fiqueu-los al forn a 180º uns 10-12 minuts o fins que es vegin blancs per sobre i lleugerament torrats pels costats.
- Un cop fred desengantxeu-los del paper i guardeu-los, de dos en dos, en capses ben tancades o en bosses de plàstic.
I Bona diada de Sant Josep!
massa de melindros escudillada en rodó |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada