dilluns, 3 de març del 2014

Picada d'all i julivert

Com diu la Carme Ruscadella, aquesta recepta és com un "roc a la faixa" a l'hora de cuinar. Perquè si teniu l'all i julivert triturat al congelador empaquetats per separat us facilitarà molt la feina alhora de cuinar molts plats. Sovint quan es necessita, l'all ja s'ha grillat i el julivert ha perdut tot el color vert, o bé simplement no en tens i acabes per no posar-ne. És el toc de gràcia (i de salut) d'uns bolets, d'uns tomàquets partits per la metitat i fregits a la paella, d'un peix a la cassola, d'un bon sofregit, de plats amb llegums, etc, etc...
Només dir que tant l'all com el julivert si es couen massa perden tot l'aroma. Es tracta, doncs, de posar-lo només uns segons al foc i apagar-lo desseguida.
Al Makro, o gros mercat, trobo uns rams molt grans de julivert i paquets grans d'alls. Em poso a fer-ho una estona lliure  i ja tinc picada per tot l'any. També reparteixo a la familia.
Ingredients:
  • 1 ram gros de julivert
  • 12 cabeces d'alls
Com es fa:
  1. Peleu els alls.
  2. Desfulleu el julivert (agafeu només les fulles) (les tiges les podeu aprofitar per perfumar un oli o bé perquè les carxofes no es tornin negres si les poseu amb aigua i les tiges del julivert).
  3. Tritureu el julivert amb alguna picadora elèctrica (Thermomix 3 ó 4 cops de turbo).
  4. Guardeu-lo en capes fines embolicades cada una amb paper film i totes a dins d'un taper.
  5. Tritureu els alls amb alguna picadora elèctrica (Thermomix 3 ó 4 cops de turbo).
  6. Guardeu-lo en capes fines embolicades cada una amb paper film i totes a dins d'un taper.
  7. Etiqueteu-les bé i guardeu-les al congelador.
  8. Es pot tenir mesos al congelador.
I Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada