Com diu la Carme Ruscadella, aquesta recepta és com un "roc a la faixa" a l'hora de cuinar. Perquè si teniu l'all i julivert triturat al congelador empaquetats per separat us facilitarà molt la feina alhora de cuinar molts plats. Sovint quan es necessita, l'all ja s'ha grillat i el julivert ha perdut tot el color vert, o bé simplement no en tens i acabes per no posar-ne. És el toc de gràcia (i de salut) d'uns bolets, d'uns tomàquets partits per la metitat i fregits a la paella, d'un peix a la cassola, d'un bon sofregit, de plats amb llegums, etc, etc...
Només dir que tant l'all com el julivert si es couen massa perden tot l'aroma. Es tracta, doncs, de posar-lo només uns segons al foc i apagar-lo desseguida.
Al Makro, o gros mercat, trobo uns rams molt grans de julivert i paquets grans d'alls. Em poso a fer-ho una estona lliure i ja tinc picada per tot l'any. També reparteixo a la familia.
Ingredients:
- 1 ram gros de julivert
- 12 cabeces d'alls
- Peleu els alls.
- Desfulleu el julivert (agafeu només les fulles) (les tiges les podeu aprofitar per perfumar un oli o bé perquè les carxofes no es tornin negres si les poseu amb aigua i les tiges del julivert).
- Tritureu el julivert amb alguna picadora elèctrica (Thermomix 3 ó 4 cops de turbo).
- Guardeu-lo en capes fines embolicades cada una amb paper film i totes a dins d'un taper.
- Tritureu els alls amb alguna picadora elèctrica (Thermomix 3 ó 4 cops de turbo).
- Guardeu-lo en capes fines embolicades cada una amb paper film i totes a dins d'un taper.
- Etiqueteu-les bé i guardeu-les al congelador.
- Es pot tenir mesos al congelador.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada