Jo abans el feia amb salsa de tomàquet natural feta per mi i maionesa també feta per mi... però ja que és arriscat utilitzar maionesa casolana amb la calor, si no s'ha de menjar en el mateix moment... ara ho faig amb maionesa de pot que és més segura. A mi no m'agrada tant, però també hi ha persones a qui agrada més. Amb més gustet de vinagre que la meva.
Ingredients:
- 10-12 llesques de pa de motlle sense crosta (si el teniu amb crosta la talleu)
- 4 o 5 cullerades de tomàquet fregit del que vosaltres vulgueu
- 4 o 5 cullerades de maionesa
- una bosseta de 200 o 250 grams de gambetes pelades
- 4-5 barretes de surimi
- 2 ous
- unes fulles d'enciam per decorar per sobre
- Feu bullir durant 2 o 3 minuts les gambetes i les escorreu
- Tritureu les gambetes, el surimi i els ous durs, tot junt
- Agafeu un motlle rodó, si voleu el pastís rodó o quadrat o rectangular si voleu fer-vos-ho més fàcil. Hi poseu una capa de pa, que tapi completament el fons, que no quedin forats, si en queden fiqueu-hi trossets petits de pa per tapar-los.
- Poseu -hi un parell de cullerades de salsa de tomàquet i escampeu-les bé per sobre el pa.
- Poseu-hi 2 o 3 cullerades del triturat que hem preparat abans i escampeu-lo.
- A sobre dues cullerades de maionesa ben repartida.
- I torneu a posar una capa de pa, repetiu totes les capes un segon cop fins acabar amb una última capa de pa.
- El posem a la nevera a refredar durat unes quantes hores
- El desemmotllem passant un ganivet per les parets del motlle
- Barregem una mica de maionesa i de salsa de tomàquet per cobrir-lo del tot i hi posem l'enciam talladet molt petitó en juliana.
En aquesta motlle hi falta, encara, l'última capa de maionesa i la de pa |
M'agraden els pastissos d'estiu i aquest de gambes, un altre nivell! A més a més es pot deixar preparat amb antelació i agrada a tothom! Molt bona entrada per una nit de revetlla! Bon Profit!
ResponElimina