Avui, per una revetlla de Sant Joan, he fet un invent que m'acaben de comunicar que ha triomfat!
Es tractava de fer coques per després de sopar i ja era migmatí. Sempre tinc a la nevera massa de full congelada i en un moment he improvitjat aquesta coca. Us la recomano. I també he fet la versió per diàbètics que us l'explicaré un altre dia.
Ingredients per fer la coca de llardons:
- massa de full rectangular o la que tingueu
- sucre moré (al gust)
- llardons triturats fins però que es notin una mica. (al gust)
- anís dolç, o sec, del Mono de Badalona per ruixar la coca al final i remullar els pinyons
- sucre blanc
- pinyons remullats amb anís (al gust)
- ametlla granulada (congelada, o no, perquè així no es torna rancia) (i a més no es crema al forn)
- Estirar bé la massa a sobre d'un paper de forn o silicona.
- Punxar la massa perquè no pugi.
- Pintar tota la superfície amb ou batut.
- Barrejar els llardons amb el sucre moré.
- Cobrir amb els llardons barrejats amb el sucre moré tota la superfície sense arribar a les vores.
- Escampar els pinyons i l'ametlla per sobre.
- Passar el corró per sobre dels llardons perquè s'enganxin bé.
- Escampar una mica de sucre blanc al gust.
- Fer una sanefa a les vores de la coca amb l'ajuda de les mans i la part del darrera d'una forquilla perquè pugi poc i de manera regular.
- Coure-la a 180º durant una mitja hora. Cal vigilar-la i com sempre, si veieu que es crema es tapa amb paper d'alumini. Això va fer-ho amb tots els pastissos.
La faré a la propera revetlla, segur!!!
ResponElimina