Us ensenyem el dinaret que ens vam portar... jo una carmanyola d'escalivada i ella un pastís de formatge per emportar, dins d'una tarrineta de vidre. Boníssim!!!
L'escalivada, per quatre persones:
Ingredients:
2 pebrots vermells, grossos
2 albergínies
4 cebes mitjanes
4 patates mitjanes
2 ou durs
una llauna o pot d'anxoves
Jo faig l'escalivada al forn, utilitzant el grill a tota potència. Posem el forn a escalfar i els ous a bullir, 10 minuts perquè es facin durs.
1.- Es posa tot damunt d'un paper d'alumini, perquè així no s'embruta tant la safata del forn.
2.- El pebrot es va girant fins que la pell quedi molt torrada, queda de color negre, ha de quedar-hi per tots els costats.
3.- L'albergínia es gira una mica també.
4.- Quan el pebrot estigui torrat, ja es pot treure del forn, juntament amb l'albergínia. Es deixa refredar una micona, que si no ens cremem els dits, i quan es pugui pelar ho pelem amb els dits, (la pell surt sola) i ho tallem a tires. La patata i la ceba es deixen al forn mentre fem tot això.
5.- Quan hem acabat de pelar-ho, mirem si les cebes estant toves ja, amb unes pinces o amb un drap gruixut. Normalment ja estan en aquesta estona.
6.- Pelem i tallem les cebes.
7.- I finalment les patates i els ous durs.
Ho amanim tot amb sal i oli i una mica de pebre i posem 3 anxoves a cada plat.
La Rosa i jo, fa un munt d'anys que ens coneixem, com ara més de 30. I d'aquests en fa ben bé 20 que a més a més de "conèixer-nos" som amigues. Ens tenim al dia de les coses que fem, de les coses que passen i la nostra conversa sempre es mou a un nivell diferent de les converses habituals. Té la capacitat de sorprendre'm sempre. Com quan davant de les carmanyoles es posa a fotografiar-les i em diu que en farem un post.
Però això no és pas el millor. El millor de tot, és que estar amb ella és ser com a casa, confiança, comoditat, compartint idees, sentiments i projectes... I això acompanyat de...
Pastis de formatge en potet de vidre:
Ingredients:
Per la crema de formatge:
- 200 g de formatge Filadelfia o el que vulguis d'untar.
- 200 g de nata líquida
- 75 g de sucre glaç millor però com vulguis.
Per l'estofat de fruites:
- 100 g de puré de pinya, o gers, o poma, o macedònia....
- 100 g de pinya, o fruits vermells o poma o macedònia...
- 20 g de sucre.
Pel cruixent:
- 150 g de galetes maria o les que t'agradin (o 50 de galetes + 50 de neules + 50 de brisa)
- 50 g de mantega mig quasi fosa
Per acabar un toc de 5 pebres.
Com es fa la crema de formatge:
- el dia abans millor, es posa en un bol el formatge i amb una forquilla es remena fins que quedi una crema, se li afegeix la nata líquida poc a poc i el sucre i es bat fins que quedi amb textura de maionesa. Es deixa reposar.
Com es fa l'estofat de fruita:
- En un cassó es posen els 20 g de sucre i el puré de la fruita triada i la fruita tallada a trossos petits i es deixa reposar 2 h com a mínim. Jo li vaig fer arrencar el bull.
Com es fa el cruixent:
- En un bol es posen les galetes o la barreja que hagis triat tot tallat a ganivet per es trobin els trossets, no pols, amb la mantega i s'amalgama tot. Això evita que es tornin toves en contacte amb la crema de formatge.
Com es serveix:
- al fons del got es posa l'estofat que ja serà fred de la nevera
- a sobre es posa una capa del cremós de formatge
- i per acabar s'escampen els trossets de galeta
I Bon Profit! Us asseguro que li va sortir deliciós!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada