Aquest pastís ens porta uns records molt entranyables a tota la família. Cada any, quan arribava el sant de la Tia Matilde i de la tia Rosita i les anàvem a felicitar, tots esperàvem el moment que apareixien les germanes Junoy amb el Borratxo ben ple de nata.
És molt fàcil de fer. I el preferit del Manel i l'Anna. És mooolt bo. I si el feu us portarà bons records!
Fresquet i acompanyat amb fruita natural és boníssim!
- 100 g de farina
- 100 g de sucre
- 2 ous
- 1 sobre de llevat Royal
- 120 ml (1/2 vas d'aigua) de Rom (per ex: Havana Club 3 anys)
- nata sense sucre (sinó calculeu 100 g sucre glaç per 1 kg de nata)
per fer l'almíbar:
- 75 g de sucre (4 cullerades soperes ben plenes)
- 250 ml (1 vas) d'aigua
Com es fa:
- Es posen tots els ingredients junts i es baten amb el minipimer o la Thermomix o.... a mà.
- S'unta un motlle de corona amb oli o mantega i s'aboca la pasta només fons a la meitat.
- Es cou al forn a 180º. En calent es treu del motlle (jo el rento perquè no s'enganxi) i es torna a ficar per emborratxar-lo.
- Per fer l'almíbar escalfem l'aigua i el sucre fins que arrenqui el bull ho deixem coure 1 minut i fora del foc hi afegim el Rom.
- En calent ho aboquem per sobre del pa de pessic vigilant s'emborraxar-lo tot ben emborratxat.
- Ho deixem a la nevera reposant unes dues hores perquè s'espongi tot.
- El centre de la corona s'omple de nata (millor sense sucre o al gust).
I Bon profit!
Ufff, que bo! jo que sóc adicte a la nata em sembla que he trobat el meu pastís ideal! merci!
ResponElimina