Avui, dia de Sant Josep no podia faltar la crema a taula. A més com que venia a dinar el Pere m'ha fet il·lusió fer-la perquè no es perdin les bones i dolces tradicions.
Atenció! perquè he fet una tècnica nova molt més pràctica i ràpida. La recomano molt.
No us espanteu per tanta lletra. M'agrada explicar el perquè de les coses! Es tarda més en llegir-la que en fer-la. I si no ja m'ho direu.
Ingredients: per 1/2 litre de llet (per 1 litre només cal x 2 cada ingrendient)
- 1/2 litre de llet
- 100 g de sucre
- 4 rovells
- 20 g de Maizena (o 25 g de midó de blat)
- pell de llimona, taronja, vainilla, canyella al vostre gust
- 100 g de xocolata (64% cacao total) o 70% o..... picada petita
- maduixetes, o maduixots, o....
Com es fa:
- S'esfalfa la llet amb el sucre (així agafa més temperatura) i els aromes escollits, jo he posat pell de llimona i essencia de vainilla.
- Abans de que bulli, agafem unes quatre cullerades soperes de llet per disoldre la Maizena en un bol a part i a continuació hi afegim els rovells al bol de la Maizena i ho remenem bé amb el batedor de barilles i ho escalfem al microones uns 15 segons (perquè agafi una mica de temperatura i remenem bé.
- Quan la llet ja bulli fort (que sembli que surti del pot) i, ja hàgim tret la pell de llimona, l'aboquem de cop, si si tota de cop, a sobre dels rovells i la Maizena, al mateix temps que remenem enèrgicament amb el batedor de barilles manual. I vet aquí que la crema ja està feta! Perquè no ha de bullir i, en canvi, si que hem d'esterilitzar els rovells i coure i espessir la Maizena.
- Si no s'ha espessit prou perquè potser li faltava temperatura, no passa res. O bé l'escalfeu uns segons... al microones i remeneu bé, o la torneu a posar al foc molt baix i remeneu fins que s'espesseixi.
- Si la voleu de xocolata ara és el moment d'abocar la crema ben calenta a sobre de la xocolata i remeneu des del centre amb el batedor de barilles fins que quedi un crema ben fina.
- Es posa en els recipients que heu triat i es guarda unes hores a la nevera fins el moment de servir. No la tapem amb res ja que es millor que es faci una capa o tel per poder-la cremar millor.
- En el moment de servir-la preguntem qui la vol cremada i amb un soplete o pala de cremar després d'haver posat una capa de sucre la cremem fins que quedi ben torradeta. (Tornaré a fer crema perquè ha volat abans de poder-li fer la foto :-)
- És bona freda de nevera i amb el sucre calent acabat de cremar. S'ha cremar al moment perquè sinó el sucre és liqua i no queda tan bé.
- És molt bona amb maduixetes o maduixots tallats petits que a mi m'agrada amagar a sota de la crema com una sorpresa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada