dissabte, 16 de març del 2013

Galetes de parmesà

Aquestes galetes són molt adequades per portar-les d'aperitiu si et conviden a casa d'algú. Recomano acompanyar-les amb una copa de cava o un bon vi negre. Acostumo a fer doble quantitat i congelo la meitat de la massa ja estirada i embolicada amb el mateix plàstic que he utilitzat per estirar-la. Quan arriba l'ocasió només cal tallar la massa, que encara estarà congelada. Jo faig la massa amb la thermomix. Si no en teniu només cal barrejar els ingredients però sense treballar-los massa.
Ingredients:
  • 100 g de parmesà tallat a daus o ratllat si no teniu picadora.
  • 100 g de mantega freda de la nevera i tallada a trossos
  • 100 g de farina tamissada, és a dir, passada per un colador
Com es fa:

  1. Es posa el formatge parmesà al vas i es pica amb 3 cops de Turbo i 10 segons Velocitat 10
  2. S'hi afegeix la mantega i la farina i es barreja 15 segons a velocitat 6
  3. Es posa la massa entremig de dos plàstics i s'estira amb el corró fins que tingui un gruix de mig centímetre.
  4. La massa es fica a la nevera o al congelador perquè es refredi bé i quedi ben dura.
  5. Es tallen les formes que vulgueu i es couen a 180º durant uns 12 minuts aproximadament o fins que agafin una mica de color.
Són bonííííssimes! 



 


2 comentaris:

  1. Bona tarda Carme i Rosa.

    M'apunto aquestes galetes de parmesà per la ratolina que tinc a casa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també me les apunto, Roseta...

      Gràcies per passar per aquí, Carmeta! Entre llibre i llibre alguna galeteta no està malament...

      Elimina