He tingut la sort que m'han encarregat uns braços de gitano de nata i de trufa per una festa d'aniversari d'una amiga molt estimada que fa 40 anys! Quina responsabilitat! Així és que m'he posat mans a l'obra i ja porto unes quantes proves. Els amics tots contents de fer de conillets d'índies! He fet un de nata i un de trufa. Tot un èxit, de veritat! molt bon! Clar que mai surt com tu volies a la primera. Cal trobar el teu gust. Però ara, síiiii.
Aquí teniu la recepta i com fer-ho.
Ingredients pel pa de pessic:
Han sortit 2 braços un de 34 cm = 720 g i un de 27 cm = 500 g (x 12 persones aprox.)
- 3 ous
- 100 g de sucre
- 100 g de farina
- 50 cc. d'aigua mineral1
- 1 ct de Royal (jo no li he posat)
- vainilla o ratlladura de llimona...
Com es fa:
- Es baten fins a punt de neu fort les clares d'ou (amb un pessic de sal i unes gotes de llimona) amb la meitat del sucre.
- Es baten els rovells i l'altre meitat del sucre fins que faci relleu i a mida que van pujant es va afegint l'aigua poc a poc (això fa el braç més fluid), la ratlladura de llimona o la vainilla. Amb una espàtula se li afegeix la farina amb molt de compte.
- Finalment s'incorporen les clares a punt de neu amb l'espàtula i procurant que no es baixin.
- Omplirem una màniga amb una boquilla d'1 cm de diàmetre i de la manera com es veu a la fotografia, -a sobre d'un silpalt o paper de forn- i així queda ben anivellat.
- Es cou al forn a 180º durant uns 7-8 minuts, però com sempre, cal vigilar que no es faci massa, sinó es trencaria per massa sec.
- Es treu del forn i es col·loca a sobre d'un drap, s'esperen un parell de minuts i es treu el paper o silicona, es retallen les vores i s'enrotlla. Es deixa refredar dins el mateix drap fins el moment de farcir-lo.
Pel farcit de nata:
- 500 g de nata 35% MG
- 100 g de sucre pols
Com es fa:
- Tot, estris i ingredients han d'estar mooolt freds.
- Es bat la nata amb unes barilles elèctriques i quan ja quasi està muntada s'hi afegeix el sucre.
- Es desenrotlla el braç s'omple de nata i amb l'ajuda del drap es dona la forma al braç de gitano i finalment s'ensucre amb sucre pols.
- Es pot congelar.
Pel farcit de trufa:
- 500 g de nata 35% MG
- 75 g de sucre pols
- 100 g xocolata de cobertura 70%
Com es fa:
- Es posa a bullir la nata i s'aboca sobre el xocolata picat, es remenar millor amb la TMX o el pimer sense aixecar-lo i es deixa reposar a la nevera 24 hores.
- L'endemà amb unes barilles elèctriques es bat fins que tingui textura de trufa.
- Millor impossible!
Vols dir que no has fet trampa i els has comprat a la pastisseria del costat? Són esplèndits, que bons
ResponElimina