dimarts, 11 de gener del 2011

Barquetes d'endívies

Barquetes  d’endívies  i salmó  de la Maria Rosa:

La  Maria Rosa  de Camprodon les  va  fer un dia  per dinar. A  mi em van encantar.   No  li  vaig  demanar  la  recepta,  però  de  memòria les  he  fet  tal  com les  recordava…  potser  ella  podrà  explicar  millor  com les  fa.  La  meva  versió  és  aquesta.  Les he repetit  unes  quantes  vegades  amb  força  èxit  i per  això  us  les  ofereixo  avui,  que  encara  queda  molt  estiu  per  anar provant  amanides!
Ingredients:
2-3 endívies
1 tomàquet  per amanir
1 ceba  tendra
olives  farcides
150 g  de salmó fumat 
Preparació:
Desfulleu  les  endívies  i  poseu-les  en una  safata,  una  al costat  de l’altra fent  barqueta  per  a  poder-les  farcir.  S’acostumen  a enjar  de 4 a 6  fulles  per  persona.
Talleu  el tomàquet,  la  ceba  tendra,  les  olives  i el salmó  fumat   a trossets  ben  ben  petits  i barregeu  bé  tos  els trossets.
Ompliu  les  fulles  d’endívia  d’aquesta  barreja  i  amaniu-ho  amb una mica  d’oli.
Poden  fer-se  variacions  sobre  el tema:  fer-les  amb  tonyina en comptes  de salmò,  posar-hi  ou dur,  pebrot  vermell ben  petitó…  o  el  que la  vostra  imaginació  us  digui.
Queden  boniques  i  boníssimes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada