També en parla de que hem de consumir algues de 3-5 vegades a la setmana. Contenen molt calci,
ferro i substàncies anticàncer. Afegiu-les a les amanides, o bé als caldos o brous de cocció i arrossos. A la cocció de llegums estovarà l'aliment, el farà més fàcil de pair i hi afegirà vitamines i minerals com diu la dietista i ambientòloga Montsse Reus. Recomano que us llegiu aquest enllaç.
Aqui teniu la meva manera de fer-les darrerament. Si voleu també podeu posar, en fred i sencers un tomàquet, una ceba i una cabeça d'alls.
- 250g (o les que vulgueu) llenties pardina o de les ràpides
- oli verge extra un raig generós
- sal marina a discreció
- alga kombu una tira de 10x3 cm aproximadament. Es pot tallar o deixar-la sensera al vostre gust.
- aigua
- Possar les llenties ben netes en un cassó i cobrir d'aigua molt per sobre del seu nivell perquè al coure augmenten molt de volum. Afegir l'oli, la sal i l'alga kombu.
- Encendre el foc fort. Esperar que bulli i baixar ben baixet el foc i tapar-les.
- Acostumen a fer-se en 30 minuts però dependrà de la qualitat de les llenties i la primera vegada hem de vigilar i comprovar el temps de cocció.
- Reservar.
- Es poden ficar en pots de melmelada encara ben calentes perquè es faci el buit posant els pots cap per avall i esperar que es refedin. Guardar-les millor a la nevera.
I Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada