dimarts, 24 de novembre del 2015

Flamets de bolets de la Júlia

Ahir vam celebrar els aniversaris dels amics escorpins. I la Júlia va fer aquests boníssims flamets de bolets. S'acosten les festes de Nadal, i són una bona solució per fer-los aquests dies de festes. Tant per la seva presentació, textura molt fina i pel molt bon gust de bolets. A més, com a mi m'agrada, són fàcils de fer.
La Quiche que veieu també a la taula, la posaré un altre dia. :-)

Aqui teniu la recepta:
Ingredients: (per unes 8 flameretes d'alumini d'un sol ús)
  • 400-500 g de barrejat de bolets (en aquest cas xampinyons naturals i rovellons de pot)
  • un raig de conyac
  • all i julivert
  • oli
  • 4 ous
  • 1 ampolleta de crema de llet
  • sal i pebre
  • mantega i pa ratllat pels motlles
Elaboració:
  1. Pintar els motlles amb mantega i espolvorejar-los amb farina de galeta.
  2. Saltejar els bolets amb oli, sal, all i julivert.
  3. Flambejar-los amb un raig de conyac.
  4. Mal triturar-los de manera que es notin els trossets de bolets.
  5. Barrejar els ous amb la crema de llet, sal i pebre.
  6. Afegir-hi els bolets a la crema d'ous  i barrejar bé.
  7. Omplir els motlles o flameretes individuals.
  8. Coure'ls al bany maria a 180º uns 20 minuts. Punxar-los amb un escuradents per comprovar que surt sec i que ja són cuits.
Els podeu decorar amb rabanets sense pelar o tomaquets cireres o cherrys...
Bon profit!

Variant de la Rosa: He fet els flamets només amb xampinyons per simplificar i he posat una gamba saltejada amagada al centre com una sorpresa. estava moooolt bona també. Ho recomano. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada