Continuem amb les receptes del taller de Barcelona Cuina Natural. Les Galettes de fajol son típiques de la regió de la Normandie. El dia de la Candelera, 2 de febrero, és tradició fer aquestes galettes amb fajol o sarraceno. Sense gluten, sense sucre blanc, sense llet de procedència animal. Mooolt bones i saludables.
|
galettes farcides de rúcula, tomàquest secs i olives negres |
|
En David fent les galettes o creps |
Ingredients: per unes 6-8 creps de 24cm
- 200g de farina fajol
- 7,5g de sal
- 375cl aigua
- 25cl llet d'arròs
- 5g de mel
Preparació:
- En un bol posem la farina de fajol i la sal.
- Afegim un terç de l'aigua i anem incorporant la farina amb moviments amplis de les varetes per incorporar aire.
- Afegim la llet d'arròs i la mel o l'endolcidor que escollim.
- Deixem reposar unes hores a la nevera.
- Quan ho vulguem utilitzar, afegirem la resta d'aigua fins que la massa tingui una bona textura, més aviat líquida per tal de que la galette llisqui per la crepera.
- Escalfem la crepera o paella, l'untem d'oli de coco o mantega i fem les creps/galettes.
- És normal que la primera no surti bé, és el moment de rectificar la textura de la massa si és necessari afegint una mica més d'aigua.
- Les galettes es poden farcir de molts ingredients, ja siguin dolços (fruita cuita o crua...) o salats, com hem fet avui, amb rúcula, tomàquets secs i olives tot a trossets petits.
I Bon Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada