Cuinem a casa les postres de Jordi Roca
Quan jo estudiava disseny, a l'assignatura de màrketing vaig aprendre que una marca posa a l'aparador els seus productes més innovadors i extremats, per acabar venent els més clàssics i tradicionals. Això passa en aquest llibre.
Jordi Roca, "Millor Xef Pastisser del Món 2014", comença amb l'apartat "Inspiració". Són les seves creacions en postres inspirades més d'una vegada en perfums, com "Carolina Herrera" o "Lolita Lempicka". També hi ha un postre amb pètals de rosa.
A continuació, "Memòria", tot el contrari de la innovació, recuperant postres antics com els cupcakes que hem preparat nosaltres i la recepta dels quals hem inclòs al final. Un suís que es diu "Suïssa", amb la forma d'una bandera suïssa, una "xocolata calenta amb el seu brioix", són exemples d'aquest apartat, amb un toc actual, generalment, en cada recepta.
A continuació "Festa", postres més festius que mai, per exemple per Nadal, amb el "Torró de xocolata i avellanes" o el "Tronc de Nadal".
Per últim, els clàssics, també especials. En destaquem el "Souflé coulant de xocolata".
Pel que fa als cupcakes, els hem provat i són més que deliciosos. El llibre és magníficament editat, amb fotografies d'autora, Becky Lawton.
Cupcakes de xocolata
1 Per als "cupcakes": emulsioneu amb la batedora la mantega pomada amb el sucre de llustre i afegiu-hi els ous a poc a poc, mentre ho intercaleu amb la farina, l'impulsor i el cacau, tamisats. Al final, afegiu-hi la llet.
2 En uns motlles per coure cupcakes, estireu-hi els papers i ompliu-los amb la massa. Feu-los coure al forn calent 18-20 min, a 180 graus. Un cop cuits, reserveu-los i feu-los temperar.
3 Per a la crema: munteu la mantega pomada i els 50 g de sucre, fins que tripliqui el volum. Reserveu-ho.
4 Munteu la clara amb els 75 g de sucre fins que estigui a punt de neu, afegiu-hi el cacau en pols i barregeu-ho amb la mantega ensucrada fent moviments envoltants.
5 Amb dues culleres, serviu la crema al damunt dels cupcakes. Acabeu-ho amb unes fulles de menta al damunt.
Aquesta és una ressenya de l'Helena Bonals
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada