La felicitat en una
croqueta per
Laura Conde
Diuen que no hi pot haver cap celebració on no hi hagi una
bona ració de croquetes. A qui escriu aquesta ressenya sempre l’han enamorat
les que feia la seva àvia. De fet, com diu aquest llibre, les croquetes
-d’origen francès, amb un nom que fa referència al cruixents que són- provenen
de la necessitat d’aprofitar les restes de carn d’olla o de rostit.
Una de les parts que més ens ha agradat d’aquest llibre és
quan es carrega les dietes sense hidrats de carbó, “perds pes molt ràpid perquè
et quedes sense aigua, perds greix però també múscul, t’estàs carregant la part
del teu cos que gasta energia” (22).
Energia és el que he gastat per provar una de les receptes
del llibre, la de “Croquetes de pollastre amb samfaina” (164). De fet, diu
aquest llibre que la Termomix és el millor que hi ha per fer croquetes, però
val uns mil euros.
Aquí teniu la recepta, nosaltres les hem fet i les hem
congelat, i esperem gaudir-ne aviat. En tot cas són alta cuina, com tots els
restaurants dedicats a les croquetes que recull la part final del llibre. Hem
après, en tot cas, que perquè la beixamel no quedi líquida, cal afegir força
farina a la beixamel.
Helena Bonals
Ingredients
1 pollastre / 2 cebes
/ 3 tomàquets/ 50g d’avellanes
2 alls / Julivert /
Pa sec / 3 ous / 300 grams de pasta kataifi (opcional)
Farina / 150 g. De
mantega
Preparació
Rostiu el pollastre
amb una cassola amb oli d’oliva, retireu-ho i afegiu-hi la ceba tallada a
octaus i el tomàquet. Un cop ben sofregit poseu-hi el pollastre i cobriu-ho
d’aigua. Feu una picada fregint les avellanes els alls, el pa i el julivert i
triturant-ho tot. Afegiu-la al pollastre i deixeu-ho bullir a foc lent dues
hores.
Un cop cuit retireu
el pollastre de la cassola i coleu el brou. Foneu la mantega, afegiu-hi farina
i, lentament, aneu incorporant-hi el brou de pollastre i la llet sense parar de
remenar perquè no s’enganxi. Un cop sigui cuita la massa, poseu-la a refredar,
i doneu forma a les croquetes.
Passeu-les per farina, ou, pa ratllat i
congeleu-les. Si voleu un arrebossat alternatiu, podeu fer servir pasta
kataifi: estireu-ne els fils i en una punta poseu-hi la croqueta, enrotlleu-la
i fregiu—la.
(recepta de Jordi
Herrera, de Manairó, a Barcelona)
Que en gaudiu molt!
Gràcies Helena, Ostres, jo tinc la thermomix i faig les croquetes a mà, a l'antiga, perquè em pensava que era molt millor, glup! m'hauré d'espavilar i investigar la manera de fer-ho.
ResponEliminaQuina idea més bona i original la de la pasta kataifi. Deuen quedar mooolt cruixents. Ho provaré. Gràcies!
ResponEliminaRosa i Carme,
ResponEliminala recepta ha sortit molt bé!