TRUFES DE LLET CONDENSADA I AMETLLA TRITURADA
Això de la llet condensada, d'entrada no ens sonava massa bé... però la realitat és que la xocolata va quedar prou negra pel meu gust i que tot i que no havien passat les 12 hores de rigor i va fer una mica d trampa posant-les al congelador en lloc de a la nevera... les trufes eren boníssimes... Quan li vam fer aquest comentari, ell va dir que també podia fer-se, evidentment, amb nata i sucre. Molt més clàssic, però el resultat no tenia res a envejar a les més clàssiques del món.
INGREDIENTS:
1.- 370 grams de llet condensada (o bé nata i sucre)
2.- 250 grams d'ametlla torrada triturada
3.- 200 grams de mantega
4.- 450 grams de xocolata amarga (60-70% de cacau)
5.- Licor (cointreau, brandy, rom, Bailey's...)
6.- Fideus de xocolata o cacau amargant en pols (pel recobriment)
PREPARACIÓ:
Fondre la llet condensada i la mantega i després fora del microones s'hi afegeix la xocolata i es remena bé perquè s'acabi de desfer tot.
Incorporar-hi l'ametlla i el licor
Deixar reposar el preparat a la nevera al menys 12 hores
Fer les boles i arrebossar-les des fideus o del cacau en pols
Servir-les ben fredes...
Nyam, nyam!!! Ara mateix me'n prenia un parell o tres...! Petons!
ResponEliminaJo vaig ser la primera sorpresa pel boníssim gust!
ResponEliminaEra la típica que quan llegia el títol d'una recepta que deia "trufes de llet condensada..." passava la pàgina o em saltava el post. Ja tinc ganes de fer-les i fer una cata a cegues i a veure quina guanya! Us tindré informats :-)
Jo m'apunto a la cata... encara que sigui molt difícil triar... jo primer me les menjo i després "que me quiten lo bailao" ;)
Elimina