Com dèiem l'altra dia, ara li toca el torn al coulant, l'estrella de la festa.
Ingredients:
- 4 ous
- 120 grams de xocolata de cobertura (70% de cacau)
- 125 grams de mantega
- 130 grams de sucre
- 60 grams de farina
Preparació del coulant:
- Va desfer la mantega amb la xocolata al microones.
- Va muntar els ous amb el sucre amb la màquina elèctrica de barilles i quan van estar ben escumats va afegir-hi la crema de mantega i xocolata fins que va quedar tot ben integrat.
- Després va incorporar la farina tamisada i la va mesclar bé.
- Ell ho va emmotllar en un aro de 6 cm de diàmetre x 3 cm d'alçada untat amb mantega i un paper de forn al voltant com es veu a la fotografia i ho va col·locar a sobre d'un full de silicona. S'ha d'omplir només les tres quartes parts del motlle.
- El va coure a 180º durant uns 7 minuts però cal vigilar molt el temps de cocció perquè depèn d'això que la xocolata surti líquida o no. Potser us caldran dos intents per reixir. Us ha de quedar cru per dins de manera que la xocolata surti líquida al trencar-lo.
- Ho va acompanyar amb melmelada de taronja amargant però això us ho explicarem un altre dia... També és molt bo amb un gelat de vainilla o el nostre biscuit glacé per allò del contrast del fred i calent.
- Com que no teniem aros ho vam posar en motlles de silicona individuals i/o flameretes d'alumini.
- Vam congelar els que van sobrar per un altre dia i va funcionar molt bé l'invent.
Qué brutal...m'apunto la recepta! Petons!
ResponEliminaA mi em va agradar molt allò que ens va explicar de les dues maneres de fer el coulant. Aquesta que és l'original i l'autèntica. I l'altra que facilita fer-los bé quan se n'han de fer molts... M'agradaria recordar-me del nom que li donava a la "crema" (que no era crema) de xocolata i mantega de l'interior... tu el saps?
ResponEliminaA veure si l'expliquem un altre dia.
Aquest era boníssim!!!!