Aquest pastís és molt lleuger, suau i fi. El preferit del meu nebot Joan.
Li recorda quan era petit perquè el fèiem sovint. Gairebé no porta farina i no
té res a veure amb els que trobem a les botigues.
Els de casa el preferien sense panses però es poden posar just abans de
ficar-lo al forn.
A més a més és molt fàcil de fer i de recordar els ingredients.
Ingredients per un motlle de 25 o 27 cm de diàmetre:
- 3 formatgets
- 3 iogurts naturals (o gust
llimona o pell de llimona ratllada)
- 3 ous
- 3 cullerades de sucre (uns 80
g)
- 3 cullerades de farina (uns 60
g)
- vainilla (opt)
- 50 g de panses sense pinyol
tipus sultana) si us agraden.
Con es fa:
1. Separeu els rovells de
les clares i munteu-les a punt de neu.
2. Tritureu la resta
d'ingredients amb el minipimer.
3. Afegiu-hi les clares a
punt de neu amb l'espàtula de silicona amb molt de compte.
4. Aboqueu-ho en un motlle
rodó folrat amb paper de forn untat amb oli.
5. Coeu-lo a 180ª durant
uns 40 minuts aprox. però aneu controlant la cocció i no el traieu fins
que sigui ben cuit el centre. Comproveu-ho punxant-lo amb una brocheta
pel centre i si surt sec, ja és cuit.
6. Normalment passats uns
10 minuts de ser al forn s'ha de cobrir amb paper d'alumini perquè no es cremi
per la part de dalt.
7. És molt pràctic
utilitzar un motlle desmotllable per facilitar el fet de treure'l del motlle.
8. És molt bo.
I Bon Profit!
Amb formatgets i iogurt no l'he provat de fer mai...me l'apunto!
ResponEliminaSe'm fa la boca aigua... Me l'apunto i l'intentaré fer per la meva mare, que li encanta el pastís de formatge (és dels únics dolços que li agraden)
ResponEliminaAvui el faré. Se m'ha fet la boca aigua. Oleee
ResponElimina