diumenge, 20 de febrer del 2011

Gaspatxo o velouté de tomàquet de la Rosa



Més que un gazpatxo jo l’anomenaria  velouté de tomàquet per la seva textura fina, sedosa i densa com el vellut. A l’estiu, fresquet de la nevera és un bon recurs que acostumo a tenir un dia si i l’altre també. Als de casa els hi agrada molt acompanyat d’arròs blanc i llavors queda un plat més complet.
Uns amics em van suggerir de posar un parell de cullerades de maionesa i també és molt bo.
Si es vol amb més potència andalusa es pot afegir: un gra d’all petit, 1/2 pebrot verd i 2 llesques de pa.
A mi m’agrada jugar amb els vinagres. Una mica de vinagre de Módena barrejat amb una mica menys de vinagre de Jerez. O bé aneu provant vosaltres mateixos amb els vostres vinagres.  Es va tastant fins quedi al vostre gust. Queda boníssim!
                              p1010114.JPG
Ingredients:
  • 2 kg de tomàquet
  • 2 cebes dolces grosses
  • 10 cullerades d’oli
  • 4 cullerades de vinagre
  • 1 ½ culleradetes de sal
Elaboració:
  1. Es trituren tots els ingredients amb el minipimer. Es cola amb el passapurés fi.
  2. En un pot de melmelada es barregen tots els ingredients de la vinagreta, s’afegeixen  i es barregen bé amb una cullera.
  3. És molt més ràpid i pràctic si es fa servir el passapurés amb el disc fi que no pas utilitzar el colador xinès.
Èxit assegurat, tant si teniu convidats a l’estiu com pels de casa.
p1010117.JPG
Aquest estri és molt pràctic per passar cremes i melmelades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada