Més que un gazpatxo jo l’anomenaria velouté de tomàquet per la seva textura fina, sedosa i densa com el vellut. A l’estiu, fresquet de la nevera és un bon recurs que acostumo a tenir un dia si i l’altre també. Als de casa els hi agrada molt acompanyat d’arròs blanc i llavors queda un plat més complet.
Uns amics em van suggerir de posar un parell de cullerades de maionesa i també és molt bo.
Ingredients:
- 2 kg de tomàquet
- 2 cebes dolces grosses
- 10 cullerades d’oli
- 4 cullerades de vinagre
- 1 ½ culleradetes de sal
- Es trituren tots els ingredients amb el minipimer. Es cola amb el passapurés fi.
- En un pot de melmelada es barregen tots els ingredients de la vinagreta, s’afegeixen i es barregen bé amb una cullera.
- És molt més ràpid i pràctic si es fa servir el passapurés amb el disc fi que no pas utilitzar el colador xinès.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada