dijous, 10 de febrer del 2011

Canelons de bolets del Climent

L’amic  Climent  és  un  muntanyec  de totes  totes:  esquiador, monitor,  excursionista,   organitzador-guia,  boletaire,  en fi  que allò  que més  ens  afecta  aquí  és  aquesta  última  faceta.  I  també la que no he  dit,  encara,  però  ja  la  deveu imaginar:  bon cuiner. 
Ell , els bolets  que  utilitza  pels  seus  canelons,  els va  a collir, els renta,  els congela,  els guarda  i quan   els vol fer, doncs  els  treu  del congelador.  bolets.jpg
Canelons de bolets
Ingredients per  a fer  uns 16  canelons
Tres murgues
Uns 250 gr. de ceps
Uns 200 gr. de carreretes
Uns 200 gr. de llenega blanca
Dos talls de pernil dolç
125 cl. de crema de llet
4 cullerades soperes Formatge permesa ratllat,
Ceba,
 Xeres sec,
Sal, Pebre, Oli,
Llet, Mantega,
Farina i
 Pasta de canelons,
Formatge emmental ratllat.
Preparar el farcit.
Deixar descongelar els bolets per separat i no llençar l’aigua que deixen les murgues i carreretes, ja que aquesta ens servirà per fer la beixamel.
Tallar els bolets la ceba i el pernil dolç el mes petit que es pugui i per separat.
Començar ha sofregir la ceba amb oli i mantega, quan aquesta es transparent afegir-hi les murgues i deixar que es coguin una estona, de 5 a 10 minuts, afegir-hi la resta de bolets i deixar que es coguin uns 10 minuts afegir-hi una copeta de xeres i deixar coure uns 10 minuts, afegir-hi el pernil dolç la crema de llet i el parmesà sal pebrar i remenar durant uns 3 minuts, deixar-ho refredar.
Omplir els canelons.
Preparar la salsa beixamel amb la mantega farina llet i una mica de l’aigua que han deixat anat els bolets al descongelar-se (murgues i carreretes)
Posar el canelons en una plata d’anar al forn i recobrir-los amb la salsa beixamel i recobri-ho amb formatge ratllat.
Enfornar i deixar gratinin.  
Bé  aquesta  és la recepta, per  a fer  invents  amb altres  menes  de bolets,  ja  no em necessiteu,  cadascú  que trii els que més  li agradin.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada