dimarts, 15 de febrer del 2011

Carxofes a la montillana de la Júlia

Encara falta temps però s’acosta el temps de les carxofes i cal preparar-se amb temps i tenir una bona col·lecció de receptes de la meva verdura preferida, la carxofa. Així és que us recomano una bonísima recepta de carxofes de la meva amiga júlia.  Recepta que ve “nada mas ni nada menos que de nuestra querida Córdoba”. Del tot recomenada per convidats de compromís, si de compromís però  també pels amics de l’ànima.
Ingredients:

  • carxofes
  • alls 1 ó 2
  • oli
  • bacon
  • vi amontillat o blanc, un vas
  • un pessic de farina
  • una picada de menta fresca
  • dues rodanxetes de llimona
La preparació
  1. Posem la cassola al foc i sofregim el bacon tallat petit a continuació l’all, tallat petitó.
  2. Afegim les carxofes pelades i tallades, li espolsem la farina més les dues rodanxes de llimona i hi tirem  el got de vi.
  3. Una mica d’aigua, sal i que es coguin. ( no cal massa estona ja que és verdura i és bona al dente.
  4. Quan ja estan a punt s’hi tira la menta fresca (sense abusar, però aquest toc li dóna el  punt. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada