dilluns, 22 de febrer del 2016

Caramel per a la crema catalana

El dia de Sant Josep haig de portar crema catalana fora de casa i per solucionar el problema de cremar-la m'he inventat aquest sistema per substituir tot l'enrenou del sucre, el soplet o la pala de cremar. Espero que us sigui útil també a vosaltres.
És molt senzill de fer. Simplement s'agafa una cullerada sopera de sucre i s'escampa amb el revés d'una cullera a sobre d'un silpat i se li dona la forma que vulgueu, o bé rodona, o bé ovalada....
Després es posa a gratinar al forn fins que agafi el color que us agradi i es deixa refredar. Un cop fred es treu del silpat i es guarda entre lamines de plàstic fins al moment de menjar-la. 
Bon profit!
mètode tradidional de cremar la crema catalana


dijous, 28 de gener del 2016

Sucs i batuts verds i de colors

Després d'un any d'experimentar amb els resultats dels sucs verds i de portar un canvi d'alimentació puc parlar amb coneixement de resultats. Us recomano que poc a poc aneu incorporant hàbits saludables. Perdreu pes i us desapareixeran els dolors crònics. Tot un miracle! Només cal està convençut i fer-ho. A més no costa diners! Aniré posant llibres que consulto però només cal tenir les idees clares i posar-se mans a l'obra.
Us recomano aquesta web ets el que menges
Aquest és un batut d'aprofitament:

 Ingredients:
  • 1 poma golden
  • les fulles de mig manat de pastanagues
  • 5 branquetes de julivert
  • 1 mandarina
  • aigua al gust (un vas)
Preparació:
  1. Tot triturar amb una batedora potent o la que tinguis i ja està.
Bon profit!

diumenge, 17 de gener del 2016

Sara de mantega

Un bon amic volia una Sara de mantega però sense ametlles, com la que li fèia la seva mare. Això de competir amb les mares dels altres mai s'ha de fer. Són tantes les coses que compten en els records d'una mare.....!
Finalment aquest és el resultat i aquí teniu la recepta. Va ser tot un èxit!  Molt fina... em van dir. No en va quedar res. Segur que la tornaré a fer moltes vegades.

Pa de pessic 
Ingredients: (per un motlle de 26 cm)

  • 4 ous
  • 125g de sucre
  • 125g de farina
  • 1culleradeta de llevat Royal
  • 1 culleradeta d'essencia de vainilla
Preparació:

  1. Separar els rovells de les clares.
  2. Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum i canviïn de color. Incorporar la vainilla.
  3. Muntar les clares a punt de neu amb l'altre meitat del sucre i afegir amb molt de compte 3/4 parts als rovells.
  4. Afegir la farina tamisada i finalment la resta de les clares.
  5. Abocar dins un motlle encamisat i coure'l a 180º durant uns 30 minuts.

Almívar

  • 75g de sucre
  • 100 ml d'aigua
  • 4 cullerades soperes de licor Gran Marnier groc.
Preparació:

  1. Posar l'aigua i el sucre en un cassó al foc fins que comenci a bullir i s'hagi desfet tot el sucre. 
  2. Apagar el foc i afegir el licor.
Per emborratxar el pastís ho farem sempre en calent acabat de fer.

Crema de mantega

  • 200g de sucre
  •  50g d'aigua
  • 4 rovells d'ou
  • 250g de mantega pomada
Preparació:

  1. Posar l'aigua i el sucre en un cassó i feu-lo bullir uns 4-5 minuts fins que arribi als 117º.
  2. Abocar l'almívar en forma de rajolí a sobre dels rovells i sense parar de batre amb les barilles elèctriques primer a baixa velocitat i al final augmenteu-la fins que es refredi i agafi consistència.
  3. Incorporar la mantega de mica en mica (alerta amb la temperatura de la crema d'ous ja que es tallaria la mantega) fins aconseguir una crema ben fina i homogènia. Reservar.
Muntatge

  1. Tallar el pa de pessic per la meitat. Deixar la part de la base més plana a dalt.
  2. Emborratxar les dues meitats amb el licor.
  3. Escampar una capa fina de crema de mantega en una de les meitats ajudats de la màniga pastissera.
  4. Tapar amb l'altra meitat del pa de pessic i cobrir tota la superfície i laterals amb crema de mantega. Acabar adornant amb la resta de la crema.
Nota: Si voleu podeu escampar ametlles filetejades torrades al forn per sobre i els laterals.
Bon profit!

dilluns, 21 de desembre del 2015

Pastís de xocolata de l'Arantxa

L'altre dia vam anar a berenar a casa de l'Arantxa i ens va fer aquest pastís de xocolata molt bo i fàcil de fer. Gràcies Arantxa!!!
Aqui teniu la recepta:
Ingredients:

  • 400g d'ametlla ratllada
  • 100g de sucre
  • 125 g de xocolata
  • 100g de mantega
  • 5 ous
Per a la cobertura:

  • 125g de xocolata
  • 40g de mantega
  • 1 cullerada sopera d'aigua
Preparació:

  1. Desfer la xocolata amb la mantega al microondes.
  2. Muntar les clares a punt de neu.
  3. En un bol barrejar l'ametlla pols o ratllada amb el sucre i els rovells d'ou.
  4. Afegir les clares muntades amb molt de compte perquè no es vagin.
  5. Coure'l al forn a 180º durant uns 30 minuts. Esperar que es refredi per posar la cobertura.
  6. Per fer la cobertura desfer la xocolata, la mantega i la cullerada d'aigua al microones fins que quedi una crema fina i homogènia i cobrir el pastís.
  7. Amb una forquilla podeu fer decoracions com es veu a la fotografia.
Bon profit!

dimarts, 15 de desembre del 2015

Pastís de tres xocolates

Avui havia de portar un pastís per uns amics molt amants de la xocolata però a un li agradava la negra, a l'altre la de llet i a l'altre la blanca. Crec que amb aquest pastís he solucionat el problema amb nota.
Aqui teniu la recepta:
Ingredients:
  • 200g de xocolata negra
  • 200g de xocolata amb llet
  • 200g de xocolata blanca
  • 750ml de nata per muntar
  • 750ml de llet
  • 3 sobres de quallada en pols Royal
  • 200g de galetes Maria (un paquet)
  • 100g de mantega
Preparació:
  1. Per fer la base, triturar les galetes. Afegir la mantega a temperatura ambient fins que quedi una massa ferma i homogènia. Estendre-la bé per tota la base del motlle desmuntable d'uns 26 cm i apretar-la bé amb una cullera o el cubilet de la thermomix.. Posar un paper o silpat a la base. Ficar-la al congelador.
  2. Amb la thermomix: posar les galetes al vas i triturar 5 segons velocitat 8. Afegir la mantega i barrejar a 5 segons a velocitat 5. La resta tot igual.
  3. Per fer les tres capes el procediment és sempre el mateix: Per fer la capa de xocolata negra posar en un cassó la xocolata negra trossejada, la llet, la nata i la quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s'enganxi com si fessim crema catalana o xocolata desfeta. Abocar la crema sobre la base de galetes. Ficar-la al congelador uns minuts.
  4. Amb la thermomix: posar la xocolata negra trossejada al vas i triturar 5 segons a velocitat 7. Afegir la llet, la nata i la quallada i programar 7 minuts 90º a velocitat 4. Abocar la crema sobre la base de galetes i deixar refredar al congelador uns minuts fins que sigui ben ferma.
  5. Fer la segona capa amb la xocolata amb llet de la mateixa manera. Amb una forquilla ratllar la capa de xocolata negra (perquè al tallar la tarta no es desenganxin les capes) i a continuació abocar a sobre la crema de xocolata amb llet. Deixar refredar al congelador perquè qualli bé.
  6. Fer la tercera capa amb la xocolata blanca de la mateixa manera.
És millor fer-la el dia abans. Es menja fresqueta de la nevera. Es pot congelar.
Bon profit!

divendres, 4 de desembre del 2015

Quiche loraine de la Júlia

La Quiche és un pastís salat que pot ser d'aprofitaments. Aquesta és la clàssica quiche  però si a la crema d'ous i crema de llet li canviem el farcit podrà ser del que a nosaltres ens agradi. Molt adeqüada per bufets, sopars amb una bona amanida, berenars i fins i tot es pot portar a la feina. La de gambes és molt bona i fa festa. És molt bona d'espinacs i roquefort o la de carbassó amb ceba. Hi ha infinitat de combinacions. Cal animar-se a inventar, això si, amb seny.
                                
Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full
  • 200 ml  de crema de llet
  • 4 ous
  • 200g de formatge philadelfia normal
  • 50g de formatge roquefort (1/2 triangle)
  • 150g de bacon fumat a tiretes
  • sal 
Elaboració:
  1. Estirar ben fina la pasta de full, punxar-la i folrar un motlle rodó de la mida.
  2. Saltejar el bacon sense oli.
  3. Barrejar bé els ous amb la crema de llet, els formatges el bacon. Ajustar la sal.
  4. Abocar-ho a sobre de la pasta.
  5. Coure'l a 180º uns 30 minuts.
Bon profit!

dimarts, 24 de novembre del 2015

Flamets de bolets de la Júlia

Ahir vam celebrar els aniversaris dels amics escorpins. I la Júlia va fer aquests boníssims flamets de bolets. S'acosten les festes de Nadal, i són una bona solució per fer-los aquests dies de festes. Tant per la seva presentació, textura molt fina i pel molt bon gust de bolets. A més, com a mi m'agrada, són fàcils de fer.
La Quiche que veieu també a la taula, la posaré un altre dia. :-)

Aqui teniu la recepta:
Ingredients: (per unes 8 flameretes d'alumini d'un sol ús)
  • 400-500 g de barrejat de bolets (en aquest cas xampinyons naturals i rovellons de pot)
  • un raig de conyac
  • all i julivert
  • oli
  • 4 ous
  • 1 ampolleta de crema de llet
  • sal i pebre
  • mantega i pa ratllat pels motlles
Elaboració:
  1. Pintar els motlles amb mantega i espolvorejar-los amb farina de galeta.
  2. Saltejar els bolets amb oli, sal, all i julivert.
  3. Flambejar-los amb un raig de conyac.
  4. Mal triturar-los de manera que es notin els trossets de bolets.
  5. Barrejar els ous amb la crema de llet, sal i pebre.
  6. Afegir-hi els bolets a la crema d'ous  i barrejar bé.
  7. Omplir els motlles o flameretes individuals.
  8. Coure'ls al bany maria a 180º uns 20 minuts. Punxar-los amb un escuradents per comprovar que surt sec i que ja són cuits.
Els podeu decorar amb rabanets sense pelar o tomaquets cireres o cherrys...
Bon profit!

Variant de la Rosa: He fet els flamets només amb xampinyons per simplificar i he posat una gamba saltejada amagada al centre com una sorpresa. estava moooolt bona també. Ho recomano.